Jonge vrijwilligers betekenisvol

Door: redactie. Op 23 september werden 19 certificaten uitgereikt aan trainees van het Vrijwillig Traineeship Amstelland. Deze jongeren hebben zich een half jaar  ingezet voor anderen in Aalsmeer & Amstelveen en ondervonden dat je met een paar uur per week van betekenis kunt zijn. Voor de ander en voor jezelf.

Zo hielden zij zich onder meer bezig met voorlezen aan kinderen met een taalachterstand, knutselen met verstandelijk beperkten, het geven van colleges aan senioren en de organisatie van een taalwandeling voor anderstaligen. 

Baan dankzij Traineeship
Het Traineeship vierde feest in ‘The Beach’. Iedereen werd persoonlijk toegesproken door een oud-trainee en ook wethouder
Wilma AlinkScheltema was aanwezig. Zij gaf aan deze mogelijkheid voor jongeren uit Aalsmeer en Amstelveen te waarderen. Het Vrijwillig Traineeship vormt volgens haar een mooie overgang van school naar werk. “De trainees ontdekken op een veilige manier wat ze in het werkende leven kunnen tegenkomen. Ze leren waar hun kracht ligt. Er zijn zelfs jongeren die dankzij dit Traineeship een baan hebben gekregen. Dan zie je dus dat zo’n traject kan bijdragen aan een mooie toekomst,” aldus de wethouder.

Intussen zijn er vier trainees doorgegroeid als Junior Coach. Zij begeleiden vanaf 1 oktober een nieuwe groep trainees. De nieuwe groep is vol, maar aanmelden voor de lichting die start op 1 april is al mogelijk via de website van Aalsmeer Voor Elkaar.

(Foto Aalsmeer Voor Elkaar)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel