Jonge kwekers in de prijzen

Deelnemers met het resultaat van hun inspanningen

Door: redactie. 2024 Is het Jaar van de Hortensia. Eén van de activiteiten is de wedstrijd voor kinderen om de mooiste hortensia op te laten groeien. Zaterdagmiddag werd de wedstrijd op de Historische Tuin afgerond met het tonen van de resultaten en de daarbij behorende prijsuitreiking.

Tijdens de verenigingsdag in april deelde de Aalsmeerse afdeling van Groei & Bloei hortensiastekken uit aan kinderen waarmee ze mee konden doen aan de wedstrijd. In totaal werden er honderd planten uitgedeeld. De kinderen leerden dat om een plant mooi te laten groeien veel aandacht en liefde nodig is. Een juiste plek en voedsel helpen daarbij. Ook is bekend dat de hortensia van water houdt, maar niet teveel.

De hortensia ’s van de jeugdige kwekers werden gekeurd door Hans-Erik van Vuren, in het dagelijks leven Keurmeester Planten bij Royal Flora Holland en Piet Muilwijk van het Hortensiapark in de Mendelstraat. De jury had de meeste waardering voor de hortensia van Fien. Lotte volgde op de tweede plaats, Nina en Mariska werden samen derde en Vera vierde. De eerste prijs was een bouwpakket van de watertoren, de tweede prijs een vogelhuis, de derde prijs een maxiset kleurpotloden en de vierde prijs een boek.

Hortensiaplein
In Aalsmeer wordt het Jaar van de Hortensia opgeluisterd met meer activiteiten rondom deze bloem. Zo is er op de Historische Tuin een collectie te zien van 140 soorten en wordt het voormalige busstation aan het Hortensiaplein  dit najaar door de gemeente beplant met hortensia’s waarmee het beloofde Csizikplantsoen weer een stapje dichterbij komt. Behalve hortensia’s komt er ook weer een treurwilg terug op deze plek.

(Foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Sani Dump)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin