Jachthaven Persoon verrast Dag van je Leven

Jos en Carla Persoon van Jachthaven Persoon aan de Uiterweg hebben Stichting Dag van je Leven verblijd met een cheque van 1725 euro. Zaterdag 25 juni mochten ze vieren dat ze dertig jaar actief zijn als jachthaven in Aalsmeer en ze besloten alle geldelijke giften die ze voor dit jubileum kregen aan Stichting Dag van je Leven te schenken.

Rob Langelaan en Karin Bouwman van Stichting Dag van je Leven mochten dinsdagmiddag een cheque in ontvangst nemen. Zij waren er tijdens het jubileumfeest ook bij met een stand om alle gasten te vertellen wat de stichting zoal doet.

Niks meer te wensen
Jos en Carla Persoon wilden hun jubileum koppelen aan een goed doel. “Wij hebben in het leven niks meer te wensen. Op gezond blijven na dan, maar dat is niet te koop. We prijzen onszelf gelukkig met het leven dat wij mogen leiden.”

Voorwaarde was dat het een lokaal doel moest worden en Stichting Dag van je Leven kwam als eerste bij ze boven. “We wisten dat ze ieder jaar een botendag organiseren en veel mooie dingen doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Sommige klanten van ons varen mee, dus de keuze was snel gemaakt.”

Genieten op het water
Dag van je Leven-voorzitter Rob Langelaan is hier uiteraard zeer blij mee. “We organiseren allerlei activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in onze regio en dat kost nou eenmaal geld. In de zorg heb je al jaren te maken met bezuinigingen en daarom willen wij als stichting iets extra’s bieden aan deze speciale mensen. En met donaties als deze kunnen we dat doen.”

Ze zijn Jos en Carla Persoon zeer dankbaar voor dit mooie bedrag en weten al waarvoor ze het gaan gebruiken. “We gaan eind augustus een dag varen met Ons Tweede Thuis-cliënten die al wat ouder zijn en waarvoor onze jaarlijkse botendag te druk is. We nemen ze mee aan boord van Het Partyschip en leggen ze in de watten met allemaal lekkere dingen. Zo kunnen ook zij een paar uur genieten op het water.”

Muziek en vissen
De jachthaven aan de Uiterweg werd druk bezocht tijdens het jubileumfeest. “Erg leuk vonden we het dat er zoveel relaties, klanten, maar ook oud-klanten kwamen. We hebben vele handen mogen schudden,” zegt Jos Persoon.

Er waren veel activiteiten op en rond de jachthaven. Beroepsvisser Theo Rekelhof vertelde de aanwezigen over de Westeinder en had bakken met verschillende vissoorten bij zich, waaronder uiteraard de paling en meerval. Er waren demonstraties van onder andere oude en nieuwe motoren en vissersvrouwenkoor ‘Haring met Ui’ trad op. Op het water lagen sleepboten en opduwers en de gasten mochten meevaren met drie Westlandse zeilende vrachtschepen.

Foto 'Dag van je Leven' 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel