Jaar van de Sering start dit weekend

Selfie met seringen (Foto HistorischeTuin)

Door: redactie. Op initiatief van de Historische Tuin is 2023 uitgeroepen tot het Jaar van de Sering. Vanaf dit weekend wordt er met tal van activiteiten aandacht besteed aan de unieke Aalsmeerse teelt. Eerder dan normaal gaat de tuin een aantal weekenden open voor publiek. Ook op andere locaties is aandacht voor de sering.

Vandaag klinkt het startschot tijdens een feestelijke opening in de Historische Tuin. Er is onder meer een tentoonstelling ingericht over de seringenteelt en bezoekers kunnen een virtual reality ervaring ondergaan.

Seringen Experience
De Westeinder Rondvaart organiseert net als ieder jaar een ‘Seringen Expercience’ maar dit jaar in uitgebreide vorm. Het bezoek begint met een korte rondleiding door de tentoonstelling en langs de seringen. Daarna volgt de vaartocht langs de seringenakkers en wordt een bezoek gebracht aan een seringenkweker.

Seringen in de kunst
Vanaf 12 maart wordt in het Flower Art Museum aandacht besteed aan seringen. Hier wordt met schilderkunst, fotografie en botanische kunst getoond hoe kunstenaars de sering verbeelden.

Ook in het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat zijn seringen te zien als onderdeel van de expositie ‘Bovenland’. Zie voor meer details de Agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin