J.C. Mensing en bloementeelt in historische films

J.C. Mensing (still uit film)

Door: redactie. De eerste film die stichting Oud Aalsmeer vanaf nieuwjaarsdag op haar website vertoont laat onder meer beelden zien van de Aalsmeerse bloementeelt van 90 jaar geleden. Het betreft een promotiefilm waarin de twee toenmalige Aalsmeerse bloemenveilingen worden belicht met de aan- en afvoer van bloemen en planten. Bijzonder is dat er bewegend beeld en geluid van J.C. Mensing te zien en te horen is. Een bekende naam in het Aalsmeerse, vooral doordat er een laan naar de man vernoemd is.

Daarnaast komt ook het oude dorp van Aalsmeer uitgebreid aan bod. Evenals de tuinbouw op de Westeinderplas en in de kassen zien we zowel de snijbloemen als potplanten. Ook wordt de straatverkoop van bloemen in Amsterdam in beeld gebracht en wordt een blik gegund in de bloemenwinkel van Kauffmann, in die tijd een zeer luxe bloemenwinkel. De versie van de film die getoond wordt is gemaakt voor de internationale beurs in Zagreb. Hiervan zijn ook beelden opgenomen. Als derde film is de grote bloemententoonstelling in Aalsmeer te zien in het kader van de opening van locatie 2 van veiling ‘Bloemenlust’. Deze opening werd bezocht door Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik. Deze film wordt afgesloten met een inleiding over Aalsmeer door Mensing, die destijds algemeen secretaris was ‘van der Aalsmeerschen Tuinbouw Bond’.

Bloemen per boot naar de CAV (still uit film)

Behalve op de website stichtingoudaalsmeer.nl wordt de film ook tweemaal op het tv-kanaal van Radio Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 13 januari is de eerste vertoning vanaf 11:00 uur, zaterdag 14 januari, is de film nogmaals te zien vanaf 13:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin