Inzicht in vliegbewegingen met Sensornet 

Door: redactie. Op zeven punten in de gemeente Aalsmeer staan sinds vorig jaar installaties van Sensornet die het geluid van vliegtuigen in kaart brengen. De gemeente, de stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) en Sensornet hopen dat veel inwoners hiermee accurate cijfers over aantallen en frequenties van passerende vliegtuigen gaan ophalen.

Vliegtuigen hebben veel impact op inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Dat geldt voor zowel geluid als de luchtkwaliteit. Maar hoeveel, hoe vaak en hoe lang? Om meer inzicht te krijgen in de metingen die door Sensornet BV worden uitgevoerd, worden de verkregen metingen voor publiek toegankelijk. De realtime informatie van de zeven meetpunten binnen de gemeente Aalsmeer zijn te zien op de website van Sensornet. Binnen enkele seconden zullen de bolletjes zich aanpassen naar de meest actuele meetresultaten. De gemeente wil graag brede bekendheid voor de site.

Het echte lawaai
De stichting RBV wil de overheid via de rechter dwingen tot het treffen van wettelijke maatregelen tegen de negatieve effecten van de luchtvaart. Volgens RBV geven de cijfers inzicht in het echte lawaai dat door de vliegbewegingen wordt veroorzaakt en dat is nuttig als de civiele procedure van start gaat.

De meetresultaten op de pagina betreffen niet alleen vliegtuiggeluid maar ook de geluidsniveaus als ander omgevingsgeluid aanwezig is. Om het geluid van vliegtuigen te onderscheiden van het overige geluid worden verschillende hoogwaardige en moderne methoden toegepast zoals slimme analytische algoritmes en kunstmatige intelligentie. De resultaten hiervan worden beschikbaar gesteld aan de specialisten binnen de gemeente.

 Aalsmeer en Kudelstaart
De meetpunten staan bij woonhuizen aan de Aalsmeerderweg, AH Blaauwstraat, Hornweg, Uiterweg, Kudelstaartseweg, Copierstraat en Hoofdweg. Op de pagina kan geklikt worden naar meer details van de meetpunten in Aalsmeer of Kudelstaart. In de meeste gevallen ziet u op deze webpagina ook ‘realtime’ vliegtuigen passeren. Voor de eenvoud heeft Sensornet de stijgende vliegtuigen rood gekleurd en de dalende blauw. Als u met de muis op een dergelijk vliegtuig klikt, krijgt u meer gegevens te zien over deze vlucht.

Afbeeldingen: Sensornet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel