Inwoners gevraagd mee te denken over evenementen

Geraniummarkt; een van de vele evenementen in het dorp (Foto: archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Het huidige evenementenbeleid is volgens de gemeente aan vernieuwing toe en daarom vraagt de gemeente inwoners mee denken over het nieuwe beleid. Op het platform participatie.aalsmeer.nl kan tot 3 juli een enquête hierover worden ingevuld

Het huidige evenementenbeleid dateert uit 2016 en zet vooral in op de balans levendigheid/leefbaarheid en veiligheid. Kenmerkend bij de Aalsmeerse en Kudelstaartse evenementen is dat ze vrijwel allemaal voor en door de inwoners worden georganiseerd.

Enquête invullen
Burgemeester Gido Oude Kotte geeft in een persbericht aan trots te zijn op het evenementenaanbod en de organisatoren die het mogelijk maken. Volgens hem zijn ze belangrijk voor het dorp omdat ze de leefbaarheid en aantrekkelijkheid versterken en voor verbinding zorgen. Omdat evenementen ook zaken als drukte, geluid en afval met zich meebrengen wordt inwoners gevraagd mee te denken over het nieuwe beleid. “Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter wij het evenementenbeleid kunnen afstemmen op de wensen en behoeften van onze inwoners, ondernemers en organisatoren,” aldus Oude Kotte.

Nieuw evenementenbeleid
Omdat evenementen meestal plaatsvinden in de openbare ruimte – met bijbehorende regelgeving – is er voor evenementen apart beleid nodig. Daarin gaat het naast vergunningen en veiligheid, ook over duurzaamheid en het belang van evenementen. De gemeente heeft het onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau Respons gevraagd te helpen bij het maken van het nieuwe beleid. Het huidige evenementenbeleid en regelgeving vormen daarvoor de basis.

Organisatoren en ondernemers ontvingen al eerder een enquête. Nu is het de beurt aan de inwoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin