Info-avond voor Oekraïense vluchtelingen

In de Oudkatholieke kerk werd onlangs een inloop voor vluchtelingen georganiseerd (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Momenteel verblijven er 135 Oekraïense vluchtelingen in de gemeentelijke opvang en 91 in gastgezinnen. De gemeente geeft aan de opvang voor zowel de vluchtelingen als de inwoners van Aalsmeer zo goed en zorgvuldig mogelijk te willen doen, waarbij ook in de toekomst zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de behoeften van iedereen. Op 24 mei wordt een bijeenkomst georganiseerd.

De mensen in de gemeentelijke opvang verblijven in verschillende accommodaties verspreid over Aalsmeer. De maximale tijdelijke verblijfsduur in de opvanglocaties is zes maanden. Er wordt nu al gezocht naar vervolgoplossingen voor huisvesting. Inmiddels staan de meeste Oekraïeners die in Aalsmeer verblijven ingeschreven bij de gemeente. De eerste mensen ontvangen leefgeld. Een aantal vluchtelingen is aan het werk. De gemeente bemiddelt hierin en organiseert speeddates voor Oekraïners die willen werken met organisaties die op zoek zijn naar personeel.

Kinderen naar school
Naar schatting is het percentage kinderen tot achttien jaar 60 procent. Kinderen in de leeftijd tot twaalf jaar gaan sinds begin april naar verschillende scholen in Aalsmeer. Kinderen van twaalf tot achttien jaar kunnen in Amstelveen terecht voor onderwijs.

Bijeenkomsten in raadhuis
Op dinsdag 24 mei zijn Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen welkom in het raadhuis voor een informatiebijeenkomst. Deze is van 16.30 uur – 17.30 uur. Er wordt informatie verstrekt over onder meer werk, leefgeld, onderwijs en zorg. Ook zijn de maatschappelijke organisaties Vluchtelingenwerk, Participe en Aalsmeervoorelkaar aanwezig om voorlichting te geven. Op 9 mei werden vluchtelingen die verblijven in de gemeentelijke opvanglocaties al op vergelijkbare manier verwelkomd op het raadhuis. Ook eigenaren/managers van hotels en andere opvanglocaties (kerken, arbeidsmigrantenhuisvesting) waren daarbij aanwezig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin