Iedereen doet mee in ‘inclusief Aalsmeer’

Door: redactie. Vanuit de gedachte dat Aalsmeer toegankelijk moet zijn voor iedereen, zowel fysiek als sociaal, is de werkgroep ‘Inclusief en toegankelijk Aalsmeer’ opgericht. Hierin zijn inwoners van Aalsmeer vertegenwoordigd die een lichamelijke, visuele of verstandelijke beperking hebben. Ook leden van de Adviesraad Sociaal Domein Aalsmeer en andere betrokken inwoners nemen deel aan de werkgroep.

De werkgroep wil dat de mogelijkheden van inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart met een beperking om mee te doen in de samenleving vergroot worden. Met de werkgroep werkt de gemeente aan de doelen van het VN-verdrag handicap. Het gaat daarbij niet alleen om een toegankelijke openbare ruimte, maar ook over zaken zoals inclusief werkgeverschap en begrijpelijke toegankelijke digitale informatie. Volgens wethouder Zorg Wilma Alink is een toegankelijke gemeente alleen te maken met behulp van ervaringsdeskundigen en daarom worden zij ingeschakeld bij het creëren van bewustwording en stimulering van inclusie en toegankelijkheid.

Meldpunt toegankelijk Aalsmeer

Alle informatie over een inclusief en toegankelijk Aalsmeer staat overzichtelijk op de website Toegankelijk Aalsmeer . Bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van gebouwen, maar ook waar u melding kunt maken van belemmeringen in de openbare ruimte. Kunt u met uw rolstoel de stoep niet af? Staan er obstakels op een geleidelijn? U kunt deze en andere toegankelijkheidsproblemen melden via: toegankelijk@aalsmeer.nl. De werkgroep werkt momenteel aan verbetering van de website voor mensen met een verstandelijke beperking.

Suggesties?
Als u een voorstel heeft hoe de belemmering opgeheven kan worden of iets verbeterd of verduidelijkt kan worden op bijvoorbeeld de website van de gemeente, dan hoort de gemeente dat ook graag. In veel gevallen kan een probleem binnen een paar dagen opgelost worden. Soms is een obstakel niet eenvoudig weg te nemen omdat er ingrijpende aanpassingen voor nodig zijn. Dan wordt bekeken of het mogelijk is om te schuiven in de meerjarenplanning voor de herinrichting van de openbare ruimte. Bent u of kent u een ervaringsdeskundige (Aalsmeerder met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking) die wil deelnemen aan de werkgroep? Dan hoort de gemeente graag van u.

Foto: Deelnemers werkgroep: Stefanie van Vliet, Janny Oosterloo, Frits Streijl, Ilse Zethof, Erwin Smit, Anouschka Bezuijen, Carry Kaan (niet op foto) Foto gemeente Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel