Hoopvolle vaartocht in weer en wind

Van een kalm vaartochtje was zaterdag geen sprake. In plaats van zacht kabbelende golfjes kregen de twee rondvaartboten van Westeinder Rondvaart en hun passagiers schuimkoppen voor de kiezen. Toch ging de rondvaart voor zo'n 40 deelnemers gewoon door.

De opvarenden vormden geen doorsnee publiek. De vaartocht was geïnitieerd door Aalsmeer Over Hoop, het inmiddels bekende interkerkelijke platform dat tal van activiteiten organiseert voor plaatsgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het brengen van een beetje zonneschijn in een niet altijd makkelijk leven, daar is het AOH om te doen. Naast barbecues, kerstdiners, high teas en de expositie Passie door Kunst was ook de rondvaart een initiatief waarmee dit doel gestalte kreeg. Al liet de zon zich niet zien, de aandacht en de gezelligheid aan boord werkte toch hartverwarmend. Dat was ook de aan- en afsluitende lunch waarbij iedereen weer even op adem kon komen.

Voor verreweg de meeste deelnemers was dit hun eerste kennismaking met de Westeinderplassen vanaf het water. Wat vaak zo gewoon lijkt voor de doorsnee Aalsmeerder, bleek voor deze groep een uitermate bijzonder uitje. Dat het weer niet wilde meewerken was jammer maar kon de pret absoluut niet drukken.

Tekst Arjen Vos, foto Aalsmeer Over Hoop

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin