Herinrichting Ophelialaan aangepast

Bewoners bekijken de plannen (Foto: Gemeente)

Door: redactie. Op 22 mei organiseerde de gemeente in Het Baken de tweede inloopbijeenkomst over de herinrichting van het winkelgebied Ophelialaan en omgeving. Aanleiding is dat riolering en bestrating aan vernieuwing toe zijn. De avond werd door 36 geïnteresseerden bezocht.

Op verzoek van winkeliers en omwonenden is in het nieuwe ontwerpplan het schuin parkeren in het midden verbeterd en zijn er snelheidremmende maatregelen aangebracht. Ook zijn er meer mogelijkheden voor nieuwe bomen bij de parkeerplaatsen en groen voor de entree van de winkels. Daarnaast is er in het nieuwe plan rekening gehouden met het parkeren van fietsen, komen er bankjes, duidelijke straatkleuren en betere verlichting.

Boringen
Deze bijeenkomst was de laatste gelegenheid om kleine aanpassingen op het ontwerp te bespreken. Waar ook door de bezoekers gebruik van werd gemaakt. De gemeente gaat kijken hoe en of deze nieuwe aanpassingen nog meegenomen kunnen worden in het ontwerp. Ook worden er nog proefsleufboringen gedaan. Op basis hiervan, de beschikbaarheid van de nutsbedrijven en de bodemonderzoeken kan het zijn dat de plannen nog iets aangepast worden.

Planning
De planning is om als eerste de riolering in de Ophelialaan en de Primulastraat Noord (het deel ter hoogte van de winkels tussen de Burgemeester Kasteleinweg en de Spoorlaan en de Primulastraat Noord tussen de Spoorlaan en de Ophelialaan) te vernieuwen. Gelijktijdig wordt het winkelgebied aangepakt. De rioolvervanging in de overige straten van deze wijk staat na deze fase op de planning. Deze planning is nog wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de nutsbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin