‘Hello, goodbye’ voor komende en gaande jeugdwerkers

Met een feestje voor betrokkenen werd vorige week woensdag in het Kudelstaartse jongerencentrum Place2Bieb stil gestaan bij komende en vertrekkende jongerenwerkers. ‘Buurtwerk’ komt, ‘De Binding’ en ‘DOCK’ gaan. Het ‘Hello goodbye-feestje’ werd door zo’n honderd mensen bezocht.

Dat er een nieuwe club in Aalsmeer en Kudelstaart verantwoordelijk wordt voor het jongerenwerk, is het resultaat van een aanbesteding volgens Europese richtlijnen. Het contract met De Binding en DOCK liep af en Buurtwerk wist zichzelf als beste in de markt te zetten. Zo ging het in 2015 ook. Toen was het een overgang van Click F1 naar De Binding en DOCK voor respectievelijk de jongere en oudere jeugd.

Verkassen
Met dergelijke overgangen is het doorgaans ook een afscheid en introductie van medewerkers. Bekende en vertrouwde gezichten Martin Pattipeiluhu en Marco de Haan zullen niet meer in Aalsmeer en Kudelstaart actief zijn. Voor beide mannen zal nog vervanging gevonden moeten worden. Lisanne Eveleens en Tom Schutte worden daarentegen wel door Buurtwerk overgenomen. Nieuwe teamleider wordt Aniek de Jong.

De Haan en Pattipeiluhu blijven bij DOCK maar verkassen naar een heel andere werkomgeving. “Wij gaan naar Amsterdam-Noord waar we in een andere functie bij het jongerenwerk betrokken worden. Ik krijg zelf een meer coördinerende rol bij verschillende jongerencentra. Natuurlijk zal ik Aalsmeer en Kudelstaart gaan missen maar dit is een mooie kans om me wat breder te oriënteren.”

Warme overdracht
De jongerenwerker die jarenlang beheerder was van discotheek Bon Ami, vond de party woensdag zeer geslaagd. “Een heel laagdrempelige manier om jongeren en buurtbewoners de kans te geven kennis te maken, afscheid te nemen en vragen te stellen. Het was een warme overdracht,” aldus De Haan die er alle vertrouwen in heeft dat de nieuwe partij het goed zal gaan doen hier.

Tekst Arjen Vos,

Foto’s: (vanaf boven) de groep komende en gaan de jeugdwerkers bij elkaar, Nieuwe teamleider Anniek de Jong, nieuwe burgemeester van Nieuwkoop Robbert-Jan van Duijn en Marco de Haan bij elkaar en een knuffel voor De Haan als dank voor zijn inzet. Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de gezamenlijke kerken.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin