Hartenhuis Award voor Buurtgezinnen

Door: redactie. Ambassadeur Natasja Froger en Unforgettable Evi, lid van de jongerenraad van Het Vergeten Kind, overhandigden afgelopen vrijdag de Hartenhuis Award aan de stichting Buurtgezinnen.

Buurtgezinnen kreeg deze award omdat de stichting het sociaal isolement van veel kinderen (en ouders) opheft met behulp van steungezinnen. De jury was heel positief over het pleidooi van Buurtgezinnen voor ‘Opvoeden doen we samen’. Buurtgezinnen is blij met de erkenning die natuurlijk vooral bedoeld is voor alle deelnemende gezinnen.

Kinderen kind laten zijn
Kinderen opvoeden is zo eenvoudig nog niet. Zeker voor gezinnen die het door omstandigheden als ziekte, burn-out, scheiding of financiële problemen extra zwaar hebben. Buurtgezinnen koppelt een gezin dat het moeilijk heeft aan een warm stabiel gezin in de buurt, dat de kinderen regelmatig opvangt. Ouders kunnen zo even op adem komen en kinderen kunnen even zorgeloos kind zijn.

Ieder jaar reikt Het Vergeten Kind de Hartenhuis Award uit aan een initiatief dat zich buitengewoon inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. Dit jaar zijn er drie initiatieven in het zonnetje gezet die bewijzen dat het versterken en betrekken van het sociale netwerk écht kan zorgen voor stabiliteit en continuïteit voor kwetsbare kinderen in sociaal isolement. Naast Buurtgezinnen waren dit de Alliantie Burgervoogdij en Kamers met Aandacht. Buurtgezinnen heeft in januari bijna 100 nieuwe matches kunnen maken tussen gezinnen. Buurtgezinnen is actief in 70 gemeenten verspreid over het land, waaronder  Aalsmeer.

Harder nodig dan ooit
Steun aan gezinnen en kinderen is in deze tijd harder nodig dan ooit. Buurtgezinnen is daarom op zoek naar ouders met kinderen, grootouders en andere volwassenen met opvoedervaring die steungezin willen worden. Wil je op vrijwillige basis iets betekenen voor een gezin in de buurt dat het moeilijk heeft, kom je graag met verschillende culturen en leefstijlen in aanraking en heb je tenminste een dagdeel per week beschikbaar? Meld je dan aan als steungezin. Ook gezinnen die steun kunnen gebruiken kunnen zich aanmelden via www.buurtgezinnen.nl.

Foto Buurtgezinnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel