Gratis energieadvies maatschappelijke organisaties

Zonnepanelen op het dak van de Antoniusschool (Foto archief AV/Arjen Vos)

(Gemeentelijk persbericht) Door de stijgende energieprijzen willen veel inwoners, maar ook organisaties energie besparen. Om maatschappelijke organisaties hierbij te ondersteunen, biedt Servicepunt Energieadvies van gemeente Aalsmeer gratis energieadvies en begeleiding aan.

Het energieadvies geeft inzicht in maatregelen die makkelijk (zelf) te nemen zijn en dus niet veel kosten, maar ook in grotere maatregelen voor de langere termijn. Zoals welke maatregelen mogelijk zijn om aardgasvrij te kunnen worden. Daarnaast geeft het advies inzicht in de globale kosten van de maatregelen, terugverdientijden en mogelijke subsidies of leningen.

Procesbegeleiding
Het energieadvies wordt aangeboden aan maatschappelijke organisaties op het gebied van welzijn, kinderopvang, cultuur, religie, zorg en onderwijs met een eigen pand. Voor sportverenigingen en commerciële sportaanbieders met een eigen accommodatie is er een vergelijkbaar aanbod. Na het advies krijgen de organisaties één jaar procesbegeleiding bij het (laten) uitvoeren van maatregelen, zoals offertes aanvragen en vergelijken. Verschillende organisaties, waaronder buurthuizen, zorgorganisaties en de kinderboerderij maakten al gebruik van dit aanbod.

Inregeling grote verwarmingsinstallaties
Maatschappelijke organisaties, zoals scholen, kerken of welzijnsorganisaties, beschikken vaak over grote verwarmingsinstallaties. Deze zijn niet altijd optimaal opgesteld, geïsoleerd of ingeregeld. Het Servicepunt Energieadvies biedt maximaal vijf organisaties een gratis onderzoek naar de verwarmingsinstallatie aan. De rapportage brengt in beeld waar de verbeterpunten zitten en geeft inzicht in de kosten hiervan en de terugverdientijden.

Aanvragen
Wilt u als maatschappelijke- of sportorganisatie energie besparen? Vraag dan een gratis energieadvies aan via aalsmeer.nl/servicepuntenergieadvies. Coördinator Carina Dijkhuis kan meer informatie geven, zij is bereikbaar via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl of 06-10942777 (maandag of donderdag).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin