Gezond afscheid van basisschool

Door: redactie. De actie die de gemeente vorig jaar inzette, krijgt dit jaar een vervolg. Alle kinderen uit groep 8 werden deze week verblijd met een zogenaamde Dopper. Leerlingen van de OBS Kudelstaart kregen de waterflesjes als eerste uitgereikt door wethouder Wilma Alink.

De wethouder haakte spitsvondig in op de actualiteit: “Ronaldo zei het al: Aqua. En hij heeft gelijk, want water is gezond. In Nederland hebben we het beste kraanwater ter wereld.” Dopperflessen zijn een duurzame manier om water te drinken, ze kunnen steeds opnieuw gevuld en eenvoudig schoongemaakt worden. Daarbij zijn de flesjes grotendeels gemaakt van gerecycled en duurzaam materiaal, zonder schadelijke stoffen. Door herbruikbare flessen te gebruiken, vermindert de plastic soep en wordt bijgedragen aan een betere toekomst voor volgende generaties. Dopper helpt ook met schoon drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden en met voorlichting over hoe we beter kunnen omgaan met het milieu.

JOGG en Team Sportservice
Aalsmeer is al jaren een JOGG gemeente en gaat voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst. Team Sportservice helpt de gemeente bij het uitvoeren van dit programma en organiseert regelmatig sportieve activiteiten voor de jongeren in Aalsmeer. Gedachte achter de Dopper-uitdeelactie is dat de kinderen na de vakantie water meenemen naar de middelbare school.

(Foto Gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel