Geslaagd!

Slagen zonder Centraal Schriftelijk Examen te doen. Dat hadden veel leerlingen nooit kunnen bedenken toen ze aan hun laatste schooljaar begonnen. Voor een aantal scholieren kwam de coronacrisis wat dat betreft misschien niet eens ongelegen. Er was in elk geval geen stress over te maken opgaven en een eventuele angst voor een black-out speelde geen rol meer.

Als leidraad gebruikten de scholen de behaalde resultaten tot het moment dat ze de schooldeuren moesten sluiten. Zowel bij de Groenstrook als de Westplas mavo moesten er nog wel enkele schoolexamens worden afgelegd. In veel gevallen een mondelinge exercitie. En dan was daar toch nog de spanning of het wel goed genoeg was en het gelukzalige moment kwam met het verlossende telefoontje.

De vlaggen, die vanwege Koningsdag in veel gevallen toch nog voor het grijpen lagen, zijn op verschillende plaatsen in de Aalsmeerse en Kudelstaartse straten gespot. Bijvoorbeeld in de Seringenstraat waar Marlon van Scheppingen aan iedereen laat zien dat hij klaar is met de middelbare school. Hij verruilt de Groenstrook na de zomer voor het MBO-College in Hilversum om daarmee de opleiding te kunnen doen voor cameraman.

Ook geslaagd? En wil je het via AalsmeerVandaag aan iedereen laten weten? Stuur dan een originele foto van jezelf (liefst horizontaal genomen) met tas en vlag naar onze postbus: info@aalsmeervandaag.nl. Schrijf in de mail op welke school je zat, welk niveau en welke opleiding je straks gaat volgen.

Foto Martine Boesveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel