Gert en Marjan stoppen met Bruna

Gert en Marjan Post, de mensen die de afgelopen veertien jaar het gezicht van de Bruna in de Zijdstraat waren, stoppen ermee. De zaak is verkocht maar zal wel als Bruna-filiaal blijven voortbestaan. Gelukkig, aldus het echtpaar Post. “Waar we ook heel erg blij mee zijn is dat onze medewerkers hun baan kunnen behouden.” 

Klanten hebben nog maar kort de gelegenheid om afscheid te nemen van Gert en Marjan. Op 5 oktober zwaaien zij voor het laatst de scepter over de winkel, op 7 oktober vindt de overdracht plaats en de dag erna opent de nieuwe eigenaar de deuren van de winkel al. Overigens zal de winkel in het vervolg ook op maandagmorgen geopend zijn.

Open voor vijf klanten
Het echtpaar Post verhuisde twee jaar terug al naar het plaatsje Bergen. Alvast ter voorbereiding op de tijd die nu is aangebroken. “Rentenieren is er tegenwoordig niet meer bij, maar we gaan voorlopig in elk geval genieten van rust en vrije tijd.”
 
Desgevraagd laat Gert weten dat de detailhandel aan van alles onderhevig is geweest de laatste jaren. Zo kun je volgens hem nauwelijks meer spreken van een koopavond: “Vroeger had je een volle zaak, nu hou je de winkel open voor hooguit vijf klanten. Daarom gaat tegenwoordig op vrijdagavond om 19:00 uur de deur al dicht.” 
 
Asbak op toonbank
We halen wat herinneringen op aan reeds lang vervlogen tijden, aan wat er vroeger kon en nu niet meer denkbaar is (rokend in de winkel met de asbak op de toonbank). Tot slot moeten er nog wat foto's gemaakt worden. “Nee, niet met 'de post' op de achtergrond. Als er klachten waren in de winkel, had het altijd met de post te maken.” Desalniettemin kijken de winkeliers terug op veertien mooie jaren in hun Bruna.

Tekst en fotografie: Mariëlle Wegman

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin