Gemeente wil beste start voor ieder kind

Verloskundigen Bianca Renkens en Esther van Weerdenburg met wethouder Kabout (foto Gemeente)

(Gemeentelijk persbericht) De eerste duizend dagen van een kind zijn heel belangrijk. Elke ouder wil natuurlijk het beste voor zijn kind. Soms is dat lastig, bijvoorbeeld omdat er weinig geld is. Gelukkig zijn er veel organisaties in Aalsmeer die kunnen helpen. De gemeente heeft daarom een informatiefolder gemaakt, waarin de hulp op een rij staat. Zodat ieder kind een kansrijke start kan maken. 

De verschillende organisaties kunnen helpen bij vragen over geld, gezondheid, opvoeden, relaties of taalontwikkeling. Meestal is dit gratis en zonder verwijzing. Samen met de partners is de hulp overzichtelijk gepresenteerd in de folder. Wethouder Bart Kabout reikte deze week het eerste exemplaar uit aan verloskundigen Esther van Weerdenburg en Bianca Renkens. Zij verspreiden de folder tijdens hun werk. “Fijn dat we dit overzicht aan ouders kunnen meegeven die de hulp goed kunnen gebruiken. Ze hebben er recht op, maar durven dit niet altijd te vragen uit schaamte en onwetendheid over de mogelijkheden.”

Wethouder Bart Kabout (Jeugd): “Ieder kind verdient een goede start van zijn of haar leven. Helaas zijn niet bij alle (aanstaande) ouders de omstandigheden hiervoor optimaal. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen veilig, gezond en met gelijke kansen opgroeien. Kinderen die bij de geboorte een valse start krijgen, hebben later meer kans op psychische en fysieke problemen. Daarom willen we deze gezinnen steunen.”

De folders liggen op verschillende plekken in Aalsmeer en Kudelstaart: het gemeentehuis, bij huisartsen, het consultatiebureau en de verloskundigenpraktijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin