Foto’s gevraagd voor ‘Wall of Flowers’

Impressie van hoe de muur er ongeveer uit kan komen te zien

Her Aalsmeer Flower Festival kon afgelopen weekend niet doorgaan, wat vanwege het stralende weer voor de organisatie en het publiek extra jammer was, maar de ‘Wall of Flowers’ komt er wel. Dat laat het Flower Art Museum in een persbericht weten. Vorige maand startte het museum samen met kunstenaar AlexP een crowdfundingactie om dit kleurige werk te realiseren. Er is nu al genoeg geld binnen om met het community-kunstwerk te beginnen. Naar verwachting wordt de ‘bloemenmuur’ in de tweede helft van augustus onthuld.

Wall of Flowers is een zogenaamde photile: een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. Van dichtbij zijn duizenden fotootjes te zien, van veraf vormen alle foto’s samen een nieuw kunstwerk met bloempatronen. Het Flower Art Museum en mediakunstenaar Alex Prooper lanceerden het plan om een positieve draai te geven aan de lastige coronatijd. Zij willen hiermee de saaie grijze muur op het buitenterrein van het museum omtoveren in een kleurrijke virtuele bloemenzee.

Kunstenaar Alex Prooper en Constantijn Hoffscholte met een appeltaart waarvan ze donateurs graag een stukje aanbieden.

Koffie met gebak
De crowdfunding is volgens Constantijn Hoffscholte, woordvoerder en adjunct-directeur van het museum, goed op weg. Zo goed zelfs, dat twee weken voor het einde van de actie gemeld kon worden dat het kunstwerk er gaat komen. Met de huidige stand wordt de Wall of Flowers ruim 25 meter lang. Het museum hoopt nog wat donaties binnen te krijgen, om het kunstwerk nog langer te maken, meer impact te geven en de omgeving van het museum verder op te fleuren. Doneren is mogelijk vanaf tien euro en er worden diverse tegenprestaties als bijvoorbeeld rondleidingen, koffie met gebak of concertkaartjes geboden. Klik hier om direct naar de donatiepagina te gaan.

Foto’s insturen
Voor de Wall of Flowers zijn duizenden bloemenfoto’s nodig. Iedereen mag foto’s insturen. De kunstenaar verwerkt de foto’s in de Wall of Flowers en zo ontstaat een uniek gemeenschappelijk kunstwerk. Foto’s kunnen worden ingestuurd via de uploadpagina op flowerartmuseum.nl. Per persoon kunnen maximaal 50 foto’s worden aangeleverd. Voorwaarde is uiteraard dat er een of meerdere bloemen op staan. Er mogen mensen of gebouwen op de afbeeldingen staan, zolang bloemen maar duidelijk zichtbaar zijn. Insturen kan tot en met zondag 19 juli.

Tekstbewerking Arjen Vos, foto’s FAM

Lees vorig bericht

Steeds meer deuren gaan open

Lees volgend bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Coronadip’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *