Flowerfestival toch van de baan

Flower Festival 2019. (Foto archief AV)

Aan de toch al lange lijst van afgelaste evenementen kan ook het Aalsmeer Flower Festival worden toegevoegd. Dinsdagavond kwam het bestuur bij elkaar en besloot dat het vanwege de grote onzekerheid het beste was om het hele evenement te cancelen. “We hadden gedacht pas in april de beslissing te hoeven nemen. Maar met pijn in het hart hebben we dat nu moeten doen,” laat coördinator Constantijn Hoffscholte weten.

Hoewel de door de regering opgelegde einddatum van afgelaste evenementen 1 juni betreft, durfden de bestuursleden het toch niet aan daarop te wachten. “Als we het goed willen organiseren zullen we tijdig dingen in gang moeten zetten,” zegt Hoffscholte, “we leggen partijen vast die workshops en optredens verzorgen. Als we het dan alsnog moeten afzeggen lopen we een financieel risico. We wilden dit jaar tijdig beginnen met de voorverkoop zodat we op basis daarvan al beleid konden maken. Onze verwachting was dat niemand tot begin juni kaartjes zou kopen. Bij onze beslissing speelt natuurlijk ook het gezondheidsaspect voor bezoekers en medewerkers een rol.”

Constantijn Hoffscholte tijdens het AFF van 2019. Foto archief AV

Steuntje in de rug
Er zijn verschillende scenario’s overwogen om het toch dit jaar door te kunnen laten gaan. Ook met de gedachte de sierteelt die het zo moeilijk heeft, een steuntje in de rug te kunnen geven. Onder meer is aan de orde gekomen het festival te verplaatsen naar augustus. Hoffscholte: “Maar dan zou je over twee maanden misschien moeten zeggen dat ook dat weer niet door kan gaan. En buitenlandse bezoekers, toch een belangrijke doelgroep, kunnen we de komende periode helemaal wel vergeten.”

Voordeel
Daarom de bittere pil maar geslikt en het kleurrijke evenement doorgeschoven naar juni volgend jaar. Het thema Flowers & Fashion blijft overeind. Het grote voordeel aan de treurige situatie is dat het draaiboek in elk geval helemaal klaar ligt. Uiteraard geldt de afgelasting ook voor de ‘Nature Art Fair’ bij het Flower Art Museum die tegelijkertijd plaats zou vinden. De expositie Flowers & Fashion wordt eveneens naar volgend jaar verplaatst.

Tekst Arjen Vos

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin