Floriade Haarlemmermeer ‘film van de maand’

Door: redactie. De Floriade in Almere nadert zijn einde. Tot en met 9 oktober is de expo nog te bezoeken. Twintig jaar geleden was de Haarlemmermeer gastheer voor het evenement. Destijds organiseerde het Rode Kruis Aalsmeer een excursie naar de tuinbouwtentoonstelling en liet daar een film van maken. Deze is als film van de maand oktober te zien op de website van stichting Oud Aalsmeer.

De film begint met het verzamelen van de deelnemers en begeleiders op het bedrijf van Nieuwkoop Europe aan de Hoofdweg in De Kwakel. Na aankomst worden ze welkom geheten door de voorzitter van het Rode Kruis afdeling Aalsmeer Jan Kwak en toenmalig burgemeester Hoffscholte. Daarna volgt het vertrek en de aankomst op de Floriade.

Veel Aalsmeerders zijn op de beelden te herkennen. Is het niet als deelnemer dan wel als begeleider. De film is gemaakt door Jan Jongkind en Jaap Romeijn en is aan Oud Aalsmeer geschonken door het Rode Kruis afdeling Aalsmeer. Dick P. van der Zwaard heeft de film opnieuw gemonteerd en teruggebracht naar 24 minuten.

De film wordt in oktober ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 7 oktober is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 8 oktober, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 1 oktober. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Foto’s stills uit de film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin