Florale vlinderdas voor vaders op AFF

Door: redactie. In aanloop naar het Aalsmeer Flower Festival laten we deze week een viertal vrouwen kort vertellen over hun inbreng voor het bloemrijke evenement. Vandaag de beurt aan Jacqueline Boerma die het weekend doorlopende workshops organiseert.

Jacqueline is eigenaar van het befaamde Boerma Instituut aan de Legmeerdijk in Aalsmeer, zit al 42 jaar in het bloemenvak en werkt nog altijd met heel veel passie. “Er gaat geen dag voorbij dat zonder dat ik bezig ben met bloemen”, zegt ze.

Jacqueline geeft lessen en demonstraties in binnen- en buitenland, organiseert wedstrijden en is tevens ‘European judge’ in floral design. Het Boerma Instituut is er sinds de eerste editie van het Aalsmeer Flower Festival al bij. “Ik heb in de oorspronkelijke denktank gezeten. Wij vinden het een fantastisch bloemenevenement, waarin zeker nog ruimte is om te groeien.”

Wat kunnen we zien en doen bij het Boerma Instituut? “Samen met onze cursisten zorgen we ervoor dat er inspirerend bloemwerk te zien is. Vrijdag worden de eindresultaten van de Florale Stapstenenwedstrijd ingeleverd. Op de andere dagen kan het publiek stemmen voor de mooiste stapsteen. In het weekend is er een doorlopende workshop ‘florale polsbandjes maken’ of ‘vaders florale vlinderdas’. Beeldend kunstenaar Mark van Kuppevelt exposeert en bij Café de Mijnen kun je genieten van een drankje met iets lekkers.”

Is een beroep in de bloemsierkunst (nog) gewild? Jacqueline is niet alleen heel enthousiast over haar vak maar ook over de toekomst. “Sinds het begin van de coronaperiode is er meer animo voor de bloemsierkunst. Bloemenwinkels mochten openblijven en mensen gingen thuis aan de gang met bloemen en planten. Onze vakopleidingen en cursussen werden druk bezocht – met in achtneming van alle regels natuurlijk. We zien duidelijk dat het aantrekt. Maar ja, zeg nou zelf: zou jij in een huis zonder bloemen of planten willen wonen? Groen hebben we nodig!”

Foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin