Feestmaand: ‘geef geen spullen maar aandacht’

De donkere decembermaand staat weer bijna voor de deur. Veel mensen zijn al druk met het afvinken van verlanglijstjes en het uitzoeken van gerechten voor het kerstdiner. Kortom, december is voor veel mensen een tijd van cadeaus, gezelligheid en samenzijn. Toch zijn er ook veel Aalsmeerders voor wie zo’n knusse decembermaand niet vanzelfsprekend is. Denk aan eenzame ouderen, vluchtelingen en mensen die financieel niet of nauwelijks rond kunnen komen.
 
Aalsmeervoorelkaar gunt juist ook deze mensen een fijne decembermaand en bedacht daarom de 'December Voorelkaar Weken'. In de aanloop naar Kerst roept Aalsmeervoorelkaar de inwoners van Aalsmeer op om eenmalig, een paar uurtjes een beetje van hun aandacht cadeau te doen.  
 
Projectleider Margo Rijerkerk: “We nodigen mensen uit om, juist in deze periode van het jaar, eens te kijken naar wat je voor een ander kunt betekenen. En dat kan vaak heel simpel zijn. Gewoon een beetje van je aandacht geven, is vaak het mooiste cadeau. Omdat we weten dat veel mensen in de decemberperiode erg druk zijn, hebben we het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Op Aalsmeervoorelkaar.nl/aandacht zie je in één oogopslag waar je iets waardevols voor een ander kunt doen voor een ander. Vaak is twee à drie uurtjes helpen al genoeg en maakt dat nou net het grote verschil!” 
 
Aalsmeervoorelkaar hoopt met de December Voorelkaar Weken, bij te dragen aan een fijne decemberperiode voor alle inwoners van Aalsmeer. Voor mensen die structureel iets voor een ander willen doen, staan op aalsmeervoorelkaar.nl diverse hulpvragen.
 
Aalsmeervoorelkaar is het platform voor vrijwillige hulp in Aalsmeer.
 
Foto Arjen Vos, tekst Aalsmeervoorelkaar
 
(advertentie)
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin