Feest voor ouderen met ‘Oma Coby’s oliebollenbar’

Oma Coby en Mark Simoons aan de oliebollen (Foto Rutger Geleijnse)

Door: redactie. We hadden al ‘Oma Bobs bitterballen’ in Aalsmeer en volgende week zaterdag komen daar ‘Oma Coby’s oliebollen’ bij. Vanaf dat weekend worden er oliebollen gebakken en verkocht waarbij de opbrengst is bedoeld om een feestje voor ouderen te organiseren.

Mark Simoons (32) is dol op zijn 96-jarige oma Coby Bruinsma en sinds zij in een Aalsmeers zorgcentrum woont, heeft hij ontdekt dat zowel zijn oma als veel oudere bewoners zich wel eens eenzaam voelen. Mark kwam op het idee om oliebollen te gaan verkopen gebaseerd op het authentieke recept van oma Coby. “Ons doel is om met de opbrengst het leven van ouderen net iets gezelliger te maken,” aldus Simoons die daarvoor de hulp inroept van stichting ‘De Tijdmachine’.

Gouwe Ouwe
Deze landelijk opererende stichting zet zich in voor eenzame ouderen, onder meer met ‘Gouwe Ouwe’ evenementen in zorgcentra. Daarbij wordt de eetzaal omgebouwd tot dancing en worden de bewoners meegenomen naar de tijd van toen. In het jaren ’60 en ’70 decor van de vertrouwde kroeg of dancing wordt vervolgens livemuziek gespeeld die herinneringen weer tot leven wekken. Simoons doel is om minimaal 5.000 oliebollen te verkopen: “Daarmee kunnen we 500 ouderen de middag of avond van hun leven bezorgen.”

Online bestellen
De oliebollen kosten 2 euro per stuk en zijn per tien stuks te bestellen. Deze zitten verpakt in een door Oma Coby bestempelde zak, voorzien van poedersuiker en informatie over het gesteunde goede doel.

Oma Coby’s Oliebollenbar is een tourende pop-up pick-up voor online bestellingen. In verband met de voorbereidingen wordt iedereen verzocht vooraf online te bestellen via omacobysoliebollenbar.nl.  Ze kunnen gratis worden opgehaald bij het pick-up punt in Amsterdam of tegen bezorgkosten worden afgeleverd in heel Nederland tot en met 29 December. De vrijwilligers uit het Oliebollenbar-team maken van het pick-up moment iets gezelligs waarbij warme chocomelk met slagroom niet ontbreekt.

On the Rock
De tour begint op 17 December in de Vondeltuin in Amsterdam en doet zondag 18 December restaurant On The Rock aan. Oma Coby is ook te volgen op Instagram (@omacobysoliebollenbar)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin