FC Aalsmeer op jacht naar…

Daan Vaneman op jacht naar een treffer tijdens de vorige thuiswedstrijd tegen Batavia (Foto: archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. Het kampioenschap lijkt er niet meer in te zitten, maar waar kan FC Aalsmeer dit seizoen eindigen? Het lijkt simpel, gewoon de laatste vier wedstrijden winnen om dan op de tweede plaats achter de waarschijnlijke kampioen Zuidvogels te eindigen om daarna verzekerd te zijn van de nacompetitie. Simpel!

Maar net zoals het leven is ook voetbal niet simpel. Het is dan ook geen voorspelling maar meer een uitgesproken gedachte want als er iets is wat ons duidelijk maakt dit seizoen, is dat het voorspellen van het verloop van deze competitie onmogelijk is en dat er elke speelronde iets gebeurt wat de vorige voorspelling weer logenstraft. Vanaf nu doe ik dan ook geen voorspelling meer maar maak ik u deelgenoot van mijn gedachten zodat u mij niet aanspreekt als er weer een eens een onvoorspelbare uitslag uitrolt.

Vier wedstrijden achter elkaar winnen is niet vanzelfsprekend en zeker niet als je de cijfers van de laatste zes wedstrijden van FC Aalsmeer bekijkt. Drie keer gewonnen en drie keer verloren, we kunnen wel stellen dat FC Aalsmeer in die fase de aansluiting met koploper Zuidvogels verloren heeft. Veel hangt dan ook af hoe FC Aalsmeer de komende vier wedstrijden presteert.

Al met al kunnen we spreken van een fantastisch seizoen waar we vanaf het begin al meedraaien in de top van de eerste klasse. Wie had dat gedacht? We hebben kunnen genieten van geweldige wedstrijden met zeer goed voetbal en volop spanning. Het elftal onder leiding van trainer Ted Verdonkschot heeft laten zien dat het mee kan met de top en de toekomst zal uitwijzen of de vierde divisie haalbaar is.

Deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen SVL, de club uit Langbroek die al acht seizoenen onafgebroken in de eerste klasse speelt. SVL staat momenteel op de achtste plaats met twaalf punten minder dan FC Aalsmeer dat nu op de vierde plek staat. SVL heeft heel wat punten afgesnoept van de ‘topteams’, zelfs de huidige koploper Zuidvogels kwam niet verder dan een gelijkspel. Een geduchte tegenstander dus. De uitwedstrijd van FC Aalsmeer tegen SVL werd een gelijkspel (2-2) en het zal dan zaterdag ook niet gemakkelijk worden.

Het is nog onduidelijk waar FC Aalsmeer komt te staan met nog drie thuiswedstrijden en één uitwedstrijd te gaan. Wat wel duidelijk is dat de toeschouwersaantallen langzaam stijgen en dit heeft natuurlijk te maken met de uitslagen maar ook met het vertoonde spel. Het is gewoon erg leuk om dit seizoen de thuiswedstrijden te bezoeken. Het vuurwerk vooraf, de dj die zijn ding doet als er gescoord wordt, allemaal zaken die ertoe bijdragen dat het zaterdagmiddag goed toeven is aan de Beethovenlaan.

Ik voorspel een pittige wedstrijd en prachtige doelpunten. Ik ga ervan uit dat u er zaterdag ook weer bij bent, kunt u mij misschien even aanspreken om al die verkeerde voorspellingen of verkeerde uitspraken. Afgesproken? Tot zaterdag, half drie. FC Aalsmeer tegen SVL!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel