Energiecoaches Aalsmeer op pad met warmtecamera

(Gemeentelijk persbericht) Ruim anderhalf jaar is een team van vrijwillige energiecoaches actief in Aalsmeer en Kudelstaart. Inwoners kunnen een gratis bespaarafspraak maken met één van de coaches. Samen kijken zij waar inwoners energie kunnen besparen. Coaches kunnen nu ook een warmtecamera meenemen en zo zien waar warmte weglekt uit het huis.

Afgelopen najaar hebben de Aalsmeerse energiecoaches een training gevolgd voor het gebruik van een infrarood-warmtecamera. Met behulp van deze camera kunnen infrarood-foto’s van (delen van) de woning worden gemaakt. Zo wordt inzichtelijk waar de woning mogelijk warmte ‘lekt’ en waar dus eventueel (extra) isolatie of het dichten van naden en kieren slim kan zijn.

Maatregelen
Inwoners kunnen een gratis bespaarafspraak inplannen met één van de energiecoaches. De coaches komen bij bewoners thuis en beginnen met het doornemen van de energierekening. Daarna wordt een rondje door het huis gemaakt en kijken de bewoner en coach samen waar energie te besparen valt. Dit kan door kleine maatregelen te nemen, maar ook door dingen in huis net iets anders te doen. De coach heeft een tas bij zich met voorbeelden van energiebesparende maatregelen, zoals radiatorfolie, tochtstrips en LED-lampen.

Afspraak inplannen

Bent u benieuwd hoe dit er voor uw woning uit ziet? Maak dan via www.bespaarafspraak.nl/aalsmeer een afspraak met één van de energiecoaches en geef hierbij aan dat u interesse heeft in een warmtescan. Een energiecoach komt dan langs voor een energiebespaargesprek én een warmtescan. Let op: de warmtecamera is maar beperkt beschikbaar en de werking van de camera is afhankelijk van de weeromstandigheden. Het kan dus zijn dat u even geduld moet hebben tot een energiecoach met de warmtecamera bij u thuis langs kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin