Eerste paal Flower Tower

Dinsdag werd de eerste paal van de te bouwen 'Flower Tower' de grond in gedreven. Het was er nat, koud en modderig, but the show must go on. En aldus geschieddde. Na de noodzakelijke toespraken in een veel te kleine partytent door onder meer de directie van gebiedsontwikkelaar Ruigrok en wethouder Van Rijn, beklommen twee 'mini-Ruigrokjes' de machinerie en verrichtten de symbolische eerste daad voor de bouw van het nu al omstreden pand. 

De naam Flower Tower doet niet gelijk denken aan het de afgelopen jaren veelbesproken onderwerp 'Polenhotel', maar het gaat wel degelijk om hetzelfde project. Het betreft een permanente logiesvoorziening voor arbeidsmigranten, met plaats voor 200 bedden.

Pilot
In 2016 was de aangekondigde realisering van drie dergelijke hotels reden voor omwonenden om flink te protesteren. Tevergeefs. De politiek die afwilde van mensonterende woonsituaties voor arbeidsmigranten stemden voor de plannen. Omwonenden kregen het gevoel het opnieuw te hebben moeten afleggen tegen Flora Holland en bedrijven als de Dutch Flower Group. De Flower Tower dient na ingebruikname gelijk als pilot voor toekomstige locaties. Zijn de ervaringen na een jaar positief, dan komen er mogelijk meer voorzieningen, onder andere in het Molenvliet-gebied.

Wanneer alles naar wens van de ontwikkelaar en Green Park en volgens planning verloopt, moet het pand eind 2020 worden opgeleverd. 

Tekst: Mariëlle Wegman, foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Eveleens)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin