Eerste bewoners strijken neer in ‘Rooie Dorp’

De familie Feenstra-Neijndorff, Eigen Haard bestuurder Vera Luijendijk en wethouder Bart Kabout.

Door: redactie. De eerste woningen aan de Machineweg in Aalsmeer worden deze maand opgeleverd. In totaal bouwt woningcorporatie Eigen Haard 63 huurwoningen in het ‘Rooie Dorp’. De oplevering is toevalligerwijs exact 100 jaar nadat de oorspronkelijke woningen zijn opgeleverd. Gisteren betrokken de eerste bewoners hun huis achter de gevelsteen met daarop een fazant.

In totaal komen in het nieuwe ‘Rooie Dorp’ 63 huurwoningen. Van de 46 eengezinswoningen verhuurt Eigen Haard er dertien in het middensegment. Die zijn vooral bestemd voor doorstromers uit de sociale huur. De zeventien sociale huurappartementen vormen samen een gebouw van drie woonlagen met een lift. Een aantal huurders van de oude woningen keert terug.

Architectuur respecteert het verleden
De architectuur van de nieuwe woningen verwijst naar de oorspronkelijke woningen die in 1921 door ‘Woningbouwvereeniging Volksbelang’ zijn gebouwd. De kenmerkende rode daken en replica’s van de gevelstenen met vogels zijn ook te zien in de nieuwbouw. Eigen Haard geeft in een persbericht aan blij te zijn dat het eeuwfeest van het ‘Rooie Dorp’ gevierd kan worden met de oplevering van duurzame nieuwe woningen. “Deze woningen respecteren het verleden en staan voor alles wat de volkshuisvesting ons land heeft gebracht en brengt,” aldus bestuurder Vera Luijendijk.

Betaalbare woningen
Ook wethouder ruimtelijke ordening Bart Kabout is tevreden. “Aalsmeerders houden van dit markante stukje dorp. Deze wijk is een mooi voorbeeld hoe we oude traditionele elementen weer modern laten terugkomen. En natuurlijk zijn we heel blij dat er zelfs nog zeventien extra woningen bijgebouwd zijn, zowel sociale huur als woningen in het middensegment.”

Een nieuw begin
Familie Feenstra-Neijndorff bestaande uit Rinky, Elsa en hun dochter Chloë behoren tot de eerste nieuwe bewoners. “Hier hebben we lang naar gezocht. Onze woonsituatie was best lastig en dit voelt als een nieuwe start. De appelboom die we vandaag hebben gekregen staat wat dat betreft wel symbool voor een nieuw begin.”

Foto’s Eigen Haard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel