Dragons’ Den leerzaam voor Yuverta studenten en bedrijfsleven

Door: redactie. Woensdag 10 april hebben de studenten van Yuverta mbo Aalsmeer tijdens een Dragons’ Den de onderzoeksresultaten van hun innovatieopdracht gepresenteerd. Tweedejaars studenten Tim van der Hoorn en Sil Lek gingen er met de eerste prijs vandoor met hun zelfgemaakte, gecontroleerde onderzoekskweekkast.

Tim van der Hoorn geeft uitleg

Het afgelopen half jaar hebben de eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleidingen Teelt en techniek en Groene handel en logistiek gewerkt aan hun innovatieopdracht. Vanuit het practoraat Circulaire AgriBusiness zijn onderwerpen uit de tuinbouwsector onderzocht. Dit practoraat heeft als doel om onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden en zet zelf ook onderzoek uit ter verbetering van het onderwijs. Studenten werkten aan echte opdrachten vanuit de praktijk waarbij een bepaald probleem uit de sector wordt opgepakt en een vraagstelling wordt geformuleerd. Daarmee gaan de studenten aan de slag met hun onderzoek en zoeken ze naar een antwoord. De resultaten werden aan de jury (de dragons) gepresenteerd.

De Dragons’ Den jury bestond uit Bas Ubink van Handelskwekerij Ubink BV, Laura Groen van Vianen Flowers, Bart Kabout wethouder Jeugd en Onderwijs van Aalsmeer en Jerrel IJzer schoolleider Yuverta mavo Aalsmeer. Zij beoordeelden de studenten op onder andere presentatietechnieken, samenwerking en innovativiteit.

Winnaars
De eerste prijs van 250 euro was voor de tweedejaars studenten Tim van der Hoorn en Sil Lek met hun zelfgemaakte, gecontroleerde onderzoekskweekkast. De tweede prijs van 150 euro was voor Stan Haasnoot en Twan de Mooij. Deze tweedejaars hebben een verbeterplan gemaakt voor het logistieke proces bij Van Duyvenvoorde Flowers & Plants. Tweedejaars Tessa Duister won de prijs van 100 euro voor haar innovatie ten behoeve van de ingangscontrole bij Nieuwkoop Europe BV. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Hotspot Teelt en overhandigd door de hotspotmanager Kees Bakker.

Winnaars Sil Lek en Tim van der Hoorn met Bart Kabout (l) Kees Bakker en Monique van Weerdenburg

De jaarlijkse Dragons Den is georganiseerd door Yuverta in samenwerking met Greenport Aalsmeer. Volgens Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer was de Dragons Den ook dit jaar weer geslaagd. “Het is mooi om te zien hoe studenten aan de slag gaan met een echte opdracht uit de praktijk: studenten krijgen een inkijkje in een tuinbouw- of handelsbedrijf en het levert de ondernemers ook echt iets op waarmee ze verder kunnen. Kortom, leerzaam voor de student èn voor het bedrijf.”

Klik hier voor de aftermovie van de presentaties.

(Foto’s en video: Yuverta mbo)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel