DownTown Ophelia uitbundig gevierd

Door: Ilse Zethof. Voor de vierde keer werd DownTown Ophelia georganiseerd in de Ophelialaan. Na twee jaar konden de deelnemers elkaar afgelopen zaterdag weer ontmoeten tijdens dit evenement. Opvallend was dat er veel geknuffeld werd.

Het startschot voor de dag werd om 10 uur gegeven toen de eerste deelnemers achter Slagwerkgroep Aalsmeer feestelijk de straat inliepen. Bij het podium kregen ze een warm welkom van wethouder Wilma Alink en haar zoon Michiel. Hij is verstandelijk beperkt en daarom weet de wethouder als geen ander hoe belangrijk het is dat deze doelgroep gezien mag worden in onze maatschappij. En daar draaide het heel de dag om. De deelnemers mochten bij alle ondernemers aan de slag om mee te helpen met de klanten. Vakken vullen, spullen uitzoeken, cadeautjes inpakken, afrekenen, lekkers klaarmaken en rondbrengen, klanten helpen, bij de kraampjes verkopen en nog veel meer.

Feestje op het podium
De hele dag was het gezellig op het kinderplein met verschillende spelletjes en springkussens. Je kon op de foto, rondjes rijden in een politieauto, tennissen met vrijwilligers van TVK, eierkoeken versieren, stenen beschilderen, leren tekenen, je laten schminken, plaatjes aanvragen bij Radio Aalsmeer, gek doen met clowns en nog veel meer. Op het podium was het heel de dag feest met optredens van onder andere La Familia, die het publiek emotioneel kreeg met hun mooie nummer ‘Stil maar’. Maar ook Danny Terp, Zingende DJ Dennis en Sasja Brouwers zongen de sterren van de hemel. DJ Wally was heel de dag op het podium te vinden voor de leukste muziek. De Dance Specials uit de Amstelhof lieten hun dans skills zien en het Meezingteam kreeg de aanwezigen aan het meezingen en in de polonaise.

Speciale bruiloft
Hoogtepunt was de modeshow. De modellen werden eerst allemaal mooi gemaakt en mochten daarna de show stelen op de catwalk in kleding van verschillende kledingzaken uit Aalsmeer. Sasja Brouwers deed de presentatie en liet de modellen ‘shinen’. Ze trad zelfs op als ambtenaar van de burgerlijke stand, want op het podium werd een huwelijk geoefend. Het bruidspaar Quincy en Martijn verklaarde elkaar de liefde en zongen samen een duet. Hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt.

Prijzen loterij
Naast alle gezelligheid viel er ook wat te winnen bij het Rad van Fortuin en bij de grote loterij. Notaris Labordus kwam speciaal langs om de grote prijzen te trekken. Wie een lot heeft gekocht, maar niet meer aanwezig was, heeft misschien toch nog iets gewonnen. De niet opgehaalde prijzen staan in de Jij & Ik Winkel (Ophelialaan 104) en hebben lotnummers 560, 759, 776, 897, 915, 920, 1248, 1620, 1628

De organisatie is blij met en zeer dankbaar voor het enthousiasme van de deelnemers, ondernemers, artiesten vrijwilligers en sponsors.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Kinderhulp Afrika

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin