DownTown Ophelia krijgt vervolg in 2020

Drie jaar op rij werd het evenement DownTown Ophelia een succes. En ook volgend jaar laat de organisatie zien dat mensen met een verstandelijke beperking meer kunnen dan gedacht wordt. Op zaterdag 13 juni 2020 geven ondernemers in de Ophelialaan mensen met een beperking weer de kans om hun talent te laten zien.

De voorbereidingen zijn alweer gestart met het vinden van sponsors, artiesten, deelnemers en nog veel meer. Het Oranjecomité Aalsmeer heeft haar toezegging ook voor volgend jaar juni weer gedaan voor het regelen van het kinderplein, de winkeliers waren weer enthousiast en ook de zangers Danny Terp en Dennis Wijnhout hebben de datum al vastgelegd in hun agenda. 

Zo zal het balletje bij veel betrokkenen weer gaan rollen die hun steentje willen bijdragen aan dit mooie evenement waar mensen met een verstandelijke beperking de hoofdrol mogen spelen in de winkels, op het podium en in de straat.

Jij & Ik Cadeauwinkel
Met steun van DownTown Ophelia werd de Jij & Ik Cadeauwinkel van Stichting Ons Tweede Thuis vorig jaar rond deze tijd werkelijkheid. Inmiddels is deze plek niet alleen meer een winkel met leuke cadeau-artikelen, gemaakt door mensen met een beperking; het is uitgegroeid tot een uniek concept in het verlengde van DownTown Ophelia.

De werknemers krijgen de kans om hun capaciteiten te laten zien bij andere winkeliers in de Ophelialaan en inmiddels ook daarbuiten. Met deze samenwerking wordt een goed voorbeeld gegeven van het mee laten draaien in de maatschappij van deze doelgroep. Op zaterdag 30 november wordt het eerste jubileum feestelijk gevierd.

DownTown Radio
Ook Radio Aalsmeer heeft er door DownTown Ophelia een bijzonder radioprogramma bijgekregen. Iedere maand kunnen luisteraars afstemmen op DownTown Radio, een programma voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Dennis Wijnhout, Rinus van Itterzon en Ilse Zethof behandelen interessante onderwerpen voor en vanuit de doelgroep en ontvangen gasten in de studio. 

Ooit begonnen als een ‘op weg naar DownTown Ophelia’ radioprogramma met Dennis en Kim Maarse, is het uitgegroeid tot een terugkerende radioshow. De volgende uitzending is op zaterdag 9 november om 14.00 uur. De vorige uitzendingen kunnen via de website van de radio teruggeluisterd worden. 

Slag om Aalsmeer
Het evenement in 2020 krijgt een financieel steuntje in de rug van de Aalsmeerse Lionsclubs. De heren Lionsclub Aalsmeer en de dames Lionsclub Aalsmeer Ophelia organiseren op 13 november de Slag om Aalsmeer en DownTown Ophelia is het lokale goede doel dat aan dit bedrijvenspel is gekoppeld, samen met de landelijke Stichting Upside van Down. Beide goede doelen richten zich op een betere beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking en de Lionsclubs staan hier helemaal achter.

Na het spel zal ambassadeur van Stichting Upside van Down Mark Haayema vertellen over zijn passie voor kinderen met Downsyndroom. Hij is acteur, poppenspeler, schrijver van verschillende kinderboeken en liedjes en schrijft en werkt mee aan veel kinderseries op televisie. Meer informatie over onder andere het inschrijven is te vinden op de website van de Lions.

Tekst Ilse Zethof

Foto's: DownTown Ophelia in 2018 en DownTown Radio-team. (Foto's archief AV)

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin