Dorpsstraat afgesloten voor snelverkeer tijdens renovatie Barendebrug

De Barendebrug, zoals deze er momenteel nog bij ligt, zonder de vertrouwde hamei (foto archief AalsmeerVandaag)

Het zal u niet ontgaan zijn dat er momenteel diverse bruggen onder handen worden genomen. Gewerkt wordt aan de Aardbeienbrug en de brug bij de Kerkweg. Daar blijft het niet bij want de volgende brug die aangepakt gaat worden is de Barendebrug in de Dorpsstraat. Behalve een renovatie komt ook de hamei terug op de brug en wordt de doorvaarthoogte hersteld. Op 6 april gaan deze werkzaamheden van start. Borden die dit aankondigen worden een dezer dagen geplaatst.

Tijdens de werkzaamheden wordt al het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Van Cleeffkade. Voetgangers en fietsers kunnen nog wel gebruik maken van het voetgangersbruggetje naast de brug. De planning is dat de werkzaamheden eind augustus zijn afgerond.

Nieuwe fundering
De renovatie aan de Barendebrug bestaat onder andere uit het renoveren van het huidige metselwerk en leuningen. Ook komt er een nieuwe fundering en een betonnen brugdek zodat de nieuwe brug straks de bovenbouw kan dragen. Op dit moment zit er nog extra versteviging onder de brug. Na het aanbrengen van de nieuwe fundering en versteviging van de brug is deze overbodig en wordt dit verwijderd. Hierdoor komt de doorgang onder de brug weer op zijn oorspronkelijke hoogte. Zodra de brug weer open is voor verkeer wordt de naastgelegen voetgangersbrug gerenoveerd. Omdat veel schoolgaande kinderen hiervan gebruik maken wordt dit zoveel mogelijk in de zomervakantie periode uitgevoerd.

De brug tussen Kerkweg en Oosteinderweg.

Reconstructie Dorpsstraat uitgesteld
Om niet tegelijkertijd aan het werk te zijn aan de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat zijn de werkzaamheden voor de inrichting van de Dorpsstraat tussen de brug en de Ringvaarzijde, inclusief de aanleg van de drempel bij de Ringvaartzijde, uitgesteld tot na de aanleg van Burgemeester Kasteleinweg. De planning is nu dat dit medio 2022 zal plaatsvinden.

Brug Kerkweg
In februari is gestart met de werkzaamheden aan de brug die de Kerkweg met de Oosteinderweg verbindt. Op dit moment wordt er volop aan gewerkt. De verwachting is dat deze brug medio mei klaar is.

De tijdelijke oplossing voor het verkeer over de Aardbeienbrug.

Aardbeienbrug
Begin dit jaar is er vertraging opgelopen in het werk aan de Aardbeienbrug doordat de ligging van diverse kabels en leidingen en het persriool niet zeker waren. Om te zorgen dat tijdens het boren van de palen het riool niet voor overlast bij de bewoners van de Uiterweg zou zorgen, is een bypass riool aangelegd en een nieuw ‘palenplan’ gemaakt. Inmiddels zijn de palen geboord en de werkzaamheden hervat. Er is als gevolg van deze factoren wel een vertraging opgetreden. Aannemer Van Steenwijk heeft aangegeven dat de brug uiterlijk 1 juni 2020 helemaal klaar is. Compleet met een nieuwe hamei.  Van 1 juni tot de bouwvak haalt de aannemer de omleidingsconstructie weg en brengt de aangrenzende percelen terug in de oorspronkelijke situatie. De planning is dat de vaarweg weer voor juli open is.

Tekst: gemeente Aalsmeer, foto’s archief AV

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel