Doppers bij afscheid groep 8

Alle kinderen van groep 8 in Aalsmeer en Kudelstaart worden deze week traditiegetrouw verrast met duurzame Dopper waterflessen. Wethouders Wilma Alink en Bart Kabout reikten vandaag de flesjes uit bij IKC Triade. Dopperflessen zijn duurzaam, dragen bij aan een goede gezondheid en zijn goed voor het milieu.

Als JOGG gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) stimuleert Aalsmeer kinderen vooral veel water te drinken. “Dat is gezonder dan frisdrank,” stelt wethouder jeugd en onderwijs Bart Kabout in een persbericht, “deze Doppers dragen bij aan een gezonde leefstijl van de jeugd.”

Prachtig alternatief
Dopperflessen dragen ook bij aan een beter milieu. Volgens wethouder Wilma Alink gooien we in Nederland per dag meer dan 500.000 plastic flesjes weg waarvan een groot deel in de natuur terecht komt. Flesjes water kopen is duur en onnodig vindt ze: “Een waterflesje in de winkel kost evenveel als 1000 liter kraanwater. Het herhaald gebruik van een Dopperflessen met kraanwater is dus in vele opzichten een prachtig alternatief,” zo laat de wethouder optekenen.

Bijkomend voordeel is dat een gedeelte van de Dopperopbrengst naar schoondrinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden gaat.

Tekstbewerking Arjen Vos, foto gemeente Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel