Doek valt ook voor Feestweek

Hoewel de organisatie nog lange tijd hoop hield is gisteren definitief besloten de Feestweek in september niet door te laten gaan. Dit besluit staat los van de gisteren gehouden persconferentie door minister-president Rutte. De besturen van de betrokken organisaties hebben in goed overleg besloten dat het beter is alle evenementen rondom de Feestweek de schrappen. Dus dit jaar geen tent op het Praamplein, geen Pramenrace, geen braderie en ook geen Vuur en Licht op het Water.
Het al eerder genomen besluit van het kabinet om tot 1 september 2020 alle grote vergunningsplichtige evenementen niet door te laten gaan, is de aanleiding om een streep door de Feestweek te zetten. De verwachting is dat ook na deze datum grootschalige evenementen niet mogen plaatsvinden en dat de 1,5 meterregel van kracht blijft. Op die basis is het volgens de organisatie onmogelijk om een feest als de Aalsmeerse Feestweek te organiseren.
In een persbericht zegt de organisatie te begrijpen dat dit voor alle betrokken partijen en bezoekers een zeer grote teleurstelling is. “Echter, de gezondheid van iedereen heeft voorrang boven een gezellig evenement. Wij hopen dat volgend jaar in 2021 alles wel feestelijk kan plaatsvinden en dat wij jullie in goede gezondheid weer mogen zien,” aldus de organisatie.
Minister De Jonge laat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer weten dat het nog wel een jaar kan duren voor grootschalige evenementen weer georganiseerd kunnen worden. Het toestaan hiervan is gekoppeld aan het vinden van een vaccin tegen het coronavirus. In het meest optimistische scenario is er nog dit jaar een vaccin.
Tekst Arjen Vos, foto’s archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel