Dodenherdenking live op TV

Dodenherdenking 2017 op het bordes van het raadhuis (archief AalsmeerVandaag)

Dodenherdenking, sowieso al geen uitbundig samenzijn, vindt dit jaar soberder dan ooit plaats, namelijk zonder publiek. De bijeenkomsten in Oost en Kudelstaart blijven dit jaar achterwege, en zal er alleen een ceremonie in en bij het Raadhuis plaatsvinden. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Radio Aalsmeer gaat er samen met de gemeente voor zorgen dat de dodenherdenking desondanks te volgen is via radio en tv.

Vanaf 19.00 uur zal de omroep een live uitzending verzorgen vanuit het raadhuis op zowel radio als televisie. Er zal uiteraard verslag worden gedaan van de herdenkingsceremonie. Ook zullen kinderburgemeester Berber Veldkamp en burgemeester Gido Oude Kotte op gepaste afstand geïnterviewd worden. Daarnaast is er aandacht voor het boek ‘Kudelstaart in oorlogstijd’ dat op 5 mei gepresenteerd wordt. Auteur en historicus Dick van Wees is aanwezig in de Burgerzaal en zal meer over het boek vertellen.

Documentaire
Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus, wordt op het televisiekanaal van Radio Aalsmeer een speciale documentaire vertoond. Deze documentaire is in opdracht van de gemeente gemaakt door Ton Offerman. Daarin vertelt oud-wethouder Nico Borgman hoe hij als 12-jarige de Tweede Wereldoorlog in Aalsmeer heeft ervaren. De familie Borgman gaf destijds onderdak aan meerdere onderduikers. Deze film is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen uit groep 8, maar zeker ook interessant voor volwassenen.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel