Deadline voor een lintje: 14 juni

(Foto: Arjen Vos)

(Gemeentelijk persbericht) Heeft u iemand in uw omgeving die veel bijdraagt aan de samenleving? Iemand die zich al jarenlang vrijwillig inzet voor bijvoorbeeld een sportvereniging, een kerkgemeenschap of in de zorg? Dan komt deze persoon mogelijk in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. Inwoners kunnen nog worden voorgedragen, maar wees snel, want de deadline is 14 juni.

Inwoners die iets bijzonders doen voor de samenleving, kunnen een lintje krijgen. Hiervoor gelden richtlijnen. Belangrijk is dat de inspanningen gedurende langere tijd worden uitgevoerd en ten gunste komen van de samenleving of dat zij een voorbeeldfunctie vervullen. Bijvoorbeeld als iemand zich langdurig heeft ingezet als vrijwilliger op het gebied van sport, kunst, cultuur, natuur, zorg of het kerkelijk leven.

De onderscheiding kan alleen worden aangevraagd in de gemeente waar degene voor wie u een lintje aanvraagt, woont. Bij de gemeente Aalsmeer kunnen dus alleen lintjes worden aangevraagd voor inwoners van Aalsmeer. Aangezien voor een lintje een heel proces moet worden doorlopen, is het zaak de aanvraag op tijd in te dienen.

Aanvraag indienen
Wilt u iemand voordragen voor de algemene gelegenheid (Lintjesregen) op 25 april 2025? Vul dan het formulier in op www.lintjes.nl, hier staat ook meer informatie. Twijfelt u of iemand in aanmerking komt of heeft u vragen? Neem dan contact op met Amanda Labee, medewerker Kabinetszaken van de gemeente Aalsmeer via (0297) 38 75 12 of amanda.labee@aalsmeer.nl. De aanvraag moet vóór 14 juni 2024 bij de gemeente ingeleverd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin