Controle misstanden en mensenhandel op veilingterrein

Controles op terrein RFH (Foto archief AV/Arjen Vos)

(Gemeentelijk persbericht) Op het veilingterrein van Royal Flora Holland vond donderdag een preventieve controle plaats tegen arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling van kwetsbare personen, veelal niet van Nederlandse afkomst. Acht bedrijven (waaronder een uitzendbureau) werden bezocht en gecontroleerd op mogelijke misstanden binnen de sierteeltsector.

De controle vond plaats in samenwerking met de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), de politie, Royal Flora Holland, de zorgcoördinator van HVO-Querido en de lokale overheid. Tijdens de controle gingen de verschillende partners in gesprek met ondernemers én werknemers over het onderwerp arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling. Er is door de controle beter inzicht gekregen op de bedrijfsvoering en huisvesting van werknemers.

Schendingen van mensenrechten
Voor veel mensen is mensenhandel een ver-van-hun-bed-show, maar hoewel vaak onzichtbaar, vindt mensenhandel ook in de regio Amsterdam Amstelland plaats. Het kan gaan om seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting en criminele uitbuiting. Het zijn ernstige schendingen van mensenrechten die overal voorkomen, ook in Aalsmeer.

Bijzondere aandacht
In de regio Amstelland heeft de aanpak van mensenhandel bijzondere aandacht. Door onder meer controles te organiseren met meerdere partners kan als één overheid worden opgetreden tegen mensenhandel. Het is belangrijk om de bewustwording en de meldingsbereidheid over mensenhandel te vergroten. De controles geven beter zicht op de aard en omvang van mogelijke misstanden binnen verschillende sectoren in de regio Amstelland en maken tevens het signaleren van misstanden mogelijk. Ook kan passende hulpverlening worden geboden aan eventuele slachtoffers.

De controle van donderdag heeft overigens niets noemenswaardigs aan het licht gebracht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel