Clematisstraat mist nog halve ton voor ontmoetingsplek

Door: Jade Moritz. (bevat video) Een groep enthousiaste bewoners uit de wijk Stommeer wil het huidige speeltuintje bij de Clematisstraat in Aalsmeer omtoveren tot een ontmoetingsplek voor iedereen. Een plek waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar bewegen wordt gestimuleerd en eenzaamheid tegengegaan.

Op elke eerste of laatste zondag van de maand organiseren de leden van het speeltuincomité bestaande uit Marit Ridder, Cathelijne Koning, Marlon van Diemen en Lindy Pouw een speelochtend in de huidige speeltuin. Met deze dagen wil het comité bouwen aan de gemeenschap en kunnen vragen gesteld en ideeën geopperd worden over de nieuwe ontmoetingsplek. Zondag 29 augustus van 10.30-11.30 uur is de volgende ontmoetings- en speelochtend.

Ontmoetingsplek
Gekozen is voor het thema ‘Te land, ter zee en in de lucht’, een thema dat natuurlijk alles te maken heeft met de ligging van Aalsmeer. Het ontwerp is hierop gebaseerd en dat uit zich in een aantal leuke speeltoestellen zoals een kabelbaan en een wiebelbrug. De bedoeling van de plek is om ouderen, mensen/kinderen met een beperking en basisscholieren met elkaar te verbinden. “Je zou bijvoorbeeld tafels met schaakborden kunnen neerzetten, mensen uit het verzorgingstehuis hier heen laten komen om even buiten te zijn of je zou hier verhalen kunnen delen over vroeger en nu,” vertelt een buurtbewoner. De tekening voor de speeltuin is in een voorlopig stadium en gemaakt door het bureau BOERplay. Er worden

Wanneer er wordt begonnen met de aanleg is nog onbekend, eerst moet er natuurlijk genoeg geld ingezameld zijn. De buurtbewoners en kinderen kunnen in ieder geval niet wachten tot de ontmoetingsplek staat.

Geld inzamelen
Om de ontmoetingsplek te realiseren is een bedrag van 100.00 euro nodig. Het comité zit nu op ruim 68.000 euro, waaronder een bijdrage van de gemeente van 21.000 euro. Om het volledige bedrag voor dit project bij elkaar te krijgen organiseert de actiegroep meerdere activiteiten. Een daarvan is een loterij op zondag 5 september. Tot en met 4 september kunnen lootjes worden gekocht via Rob Lutgerhorst (lid wijkraad Stommeer), bij leden van het speeltuincomité of via de mail (speeltuinclematisstraat@gmail.com). Voor de loterij zijn vele prijzen gedoneerd door lokale ondernemers. Ook is er een crowdfundingpagina aangemaakt.

Op de hoogte blijven
Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de ontmoetingsplek? Volg ze dan op Instagram, Facebook en houd de website in de gaten.

Film Jade Moritz

Lees vorig bericht

Groene opleider verder als Yuverta

Lees volgend bericht

Bloemen voor Peter R.


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *