Centrum maakt zich op voor Geraniummarkt en braderie

Door: redactie. Met Moederdag voor de deur is de keuze voor een cadeautje dit weekend niet moeilijk. In Aalsmeer Centrum vinden namelijk twee ouderwets gezellige evenementen plaats waarbij er van alles te koop is waar moeders blij van worden. De Geraniummarkt op het Raadhuisplein en de braderie in de Zijdstraat.

Na twee jaar afwezigheid stroomt het Raadhuisplein zaterdagochtend vroeg weer vol met allerhande bloemenhandelaren. Groei & Bloei afdeling Aalsmeer is verantwoordelijk voor de traditionele Geraniummarkt waarbij vele kwekers en bedrijven diverse producten aanbieden voor de tuin. Uiteraard zijn er geraniums te koop maar er is ook een grote keuze aan andere eenjarige en vaste planten, siergrassen, knollen en diverse kruiden.

Mini concert
Natuurlijk is de Historische Tuin ook weer aanwezig met hun prachtige planten die ’s morgens al heel vroeg aangevoerd worden per praam. Bij de stand van de Groei & Bloei is een ruilmarkt voor teveel gezaaide planten. Kinderen zijn van harte welkom bij kinderknutselclub ‘Pimp je vaasje’. Bij goed weer verzorgt Aalsmeers Harmonie rond de klok van 13.00 uur een mini-concert vlakbij het beeld van Flora, de Romeinse godin van de lente en de bloemen, dat op een tien meter hoge sokkel staat voor het gemeentehuis.

Braderie
In de Zijdstraat staan ongeveer 80 kramen waar naast winkeliers en marktlui natuurlijk ook verenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties hun producten aan de man brengen. Aan de voet van Korenmolen de Leeuw wordt een terras ingericht met hapjes en drankjes. Uiteraard is ook de plaatselijke horeca de hele dag geopend.

Parkeren en KiKa koeriers
Vanwege de te verwachten drukte is parkeren in het centrum lastig. Zorgeloos parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage van de Studio’s Aalsmeer, bereikbaar via de Van Cleeffkade. Bij de KiKa kraam op de Geraniummarkt kunnen aankopen worden bewaard wanneer u verder wilt winkelen. Daar staan dit jaar ook weer KiKa Koeriers de hele dag klaar om voor een (gulle) gift uw aankopen per bakfiets naar uw geparkeerde auto te brengen. Alle opbrengsten van de KiKa kraam komen ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Komt u met de boot? Dan kunt u aanmeren aan het Praamplein dat bereikbaar is vanaf de Ringvaart of aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer.

Voor meer informatie: aalsmeercentrum.nl

Foto’s archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin