Cadeaubon energiebesparende maatregelen voor huurders

Door: redactie. Na het succes van de cadeaubonnen voor kleine energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren begin dit jaar, organiseert gemeente Aalsmeer nu een actie voor huurders. De gemeente stelt in totaal 1275 cadeaubonnen van 80 euro beschikbaar.

De gemeente heeft van het rijk subsidie ontvangen om deze actie mogelijk te maken. Met de cadeaubonnen kunnen huurders in Aalsmeer en Kudelstaart energiebesparende producten kopen en op die manier hun energierekening verlagen.Daarbij snijdt het mes aan twee kanten want ook wordt zo een bijdrage aan een beter milieu geleverd. Omdat de energieprijzen flink stijgen, reserveert de gemeente 320 cadeaubonnen voor de mensen die het financieel het moeilijkst hebben.

Mensen die recht hebben op een cadeaubon, krijgen hierover deze week bericht. Per huishouden kan één cadeaubon aangevraagd worden bij het Regionaal Energieloket. Hiermee kunnen bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie besteld worden. De cadeaubon kan worden ingewisseld bij diverse webshops. Voor Aalsmeerpashouders wordt een cadeaubon gereserveerd. De overige cadeaubonnen worden zolang de voorraad strekt uitgegeven aan huurders.

Aalsmeerpas
In Aalsmeer moeten zo’n 320 huishoudens rondkomen van een dusdanig laag inkomen dat zij recht hebben op een Aalsmeerpas. Dit is een kortingspas voor allerlei culturele en sociale activiteiten in Aalsmeer, Amstelveen en omstreken. Heeft u geen Aalsmeerpas, maar denkt u hier wel recht op te hebben? Meld u dan aan op www.aalsmeerpas.nl.

Foto archief AV/Jaap Maars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel