Buurtkastjes voorzien in nood

Het Buurtkastje achter de Oosterkerk (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Sinds zondag 13 november hangt bij gebouw ’t Anker achter de Oosterkerk aan de Oosteinderweg een buurtkastje. Deze naam dekt precies de lading: een kastje waar je voedsel of andere producten in kunt leggen dat je niet meer gebruikt. Mensen die iets minder te besteden hebben, kunnen het gratis meenemen. Het doel is tweeledig: mensen in armoede worden geholpen en verspilling wordt tegengegaan.
De Oosterkerk als initiatiefnemer stelt geen vragen voor het gebruik van de inhoud. Mensen die er iets uithalen hoeven niet te betalen, geen inkomensgegevens te laten zien en ook geen lid te zijn van de kerk. Mensen mogen pakken wat nodig is maar tegelijk ook geven wat gemist kan worden of ruilen. Producten die er zoal in gezet kunnen worden zijn: houdbare producten om te koken, te kruiden, te mixen en te eten, hygiënische producten, sanitaire producten en schoolspullen.
Naast het buurtkastje in Aalsmeer-Oost is er ook een buurtkastje in de Hornmeer. Dit buurtkastje is een particulier initiatief en hangt aan de gevel van Vuurdoornstraat 1A.
Het buurtkastje van de Oosterkerk is aangemeld bij de stichting So Goed. Hierop zijn bijna alle buurtkastjes in Nederland terug te vinden.

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Jaaroverschrijding 1’

Lees volgend bericht

Verkiezing Gouden Gniffel 2022


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *