‘Buiten spelen van groot belang’

Anne van Duijn en Tilly Groot in de speeltuin van de Berkenlaan (Foto Gemeente)

Door: redactie. Om te stimuleren dat veel kinderen buiten gaan spelen is er een nieuwe Buitenspeelkaart gemaakt waarmee speelplaatsen in de buurt makkelijk te vinden zijn.

Op de buitenspeelkaart zijn niet alleen de speelplaatsen duidelijk weergegeven maar is ook kinderburgemeester Anne van Duijn te zien. “Het is fijn om buiten te zijn. Je voelt je echt beter als je lekker beweegt in de frisse lucht,” is de boodschap van Anne, “op de kaart kun je zien waar het veilig kan.” En geheel volgens haar belangrijkste speerpunt als kinderburgemeester voegt ze er aan toe: “Geen zwerfafval achterlaten natuurlijk!”

Gezond Gewicht
Aalsmeer is een Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) gemeente. Bewegen en buiten zijn, is voor jongeren van groot belang voor een gezonde toekomst. “Buitenspelen is veel gezonder voor kinderen dan de digitale wereld,” zegt Tilly Groot, huisarts in Aalsmeer. Zij roept kinderen op naar buiten te gaan en niet achter het beeldscherm te blijven. “Het voorkomt overspannenheid, oogproblemen, overgewicht en zorgt voor belangrijke sociale interactie”. Tilly ondersteunt de oproep tot buitenspelen daarom van harte omdat het ook helpt bij het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin