Buiten spelen met de wethouders

Wethouder Willem Kikkert doet in Kudelstaart mee met een potje rolstoelbasketball

Door: redactie. Niet alleen was het gisteren de Dag van de Rode Roos, ook werden op tal van plaatsen de straten afgezet vanwege nationale Buitenspeeldag. Onder meer in de Snoekbaarsstraat in Aalsmeer-Oost en de Graaf Willemlaan in Kudelstaart klonterden vele kinderen samen om lekker ouderwets buiten te spelen.

Hoewel ouderwets… Getold en gebikkeld werd er niet, evenmin rolden er knikkers en ook het ‘In spin de bocht gaat in’ werd niet gehoord. Tegenwoordig moet er uit een ander vaatje getapt worden om kinderen warm te maken voor het buiten spelen. Dat is aan het organiserende Team Sportservice wel besteed. In Oost was het bubble-ball erg populair en ook trok het brandweergebeuren veel aandacht. En hoewel er vraagtekens gezet kunnen worden bij de vraag of een ritje in een politiewagen onder ‘buiten spelen’ valt, was die mogelijkheid wel populair.

Bubble-ball in de Snoekbaarsstraat

In Kudelstaart was onder meer gezorgd voor speciale rolstoelen om een speciaal uitdagend parcours te rijden en met elkaar te basketballen. Daarbij waren ook wethouders Kabout en Kikkert van de partij die samen met kinderburgemeester Vera Keessen een potje speelden. Voor Vera één van haar laatste taken voordat zij haar ambtsketen volgende maand overdraagt aan haar opvolger.

(Foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Meer voor Fietsen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin