Brugklassers Yuverta op de planken in Schouwburg Amstelveen

Door: redactie. De introductieweek van de eerstejaars leerlingen van het Yuverta vmbo Aalsmeer is vorige week woensdag afgesloten met de theatervoorstelling ‘Respect’. In Schouwburg Amstelveen konden ouders, verzorgers en andere genodigden genieten van een optreden met zang en dans van de brugklasleerlingen van het groene vmbo.

Sinds een aantal jaar staat de introductieweek van de brugklas in het teken van Respect. In een krappe week tijd komt het thema uitgebreid aan bod door het maken en repeteren voor een echte theatervoorstelling. Initiatiefnemer Arnold Le Belle: “Leerlingen die elkaar een week geleden nog niet of amper kenden, staan samen op het podium en geven een spetterende show. We vinden ieder jaar weer binnen een paar dagen de juiste leerlingen voor de juiste rol en krijgen brugklassers en hun docenten als team zingend en dansend op het podium.”

Tijdens de voorstelling worden de verschillende emoties weergegeven in kleuren T-shirts. Daar waar de voorstelling in het begin onder andere rood (boos) en zwart (verdrietig) laat zien, eindigt de show in de open en respectvolle kleuren groen en blauw.

Het thema respect is een belangrijk onderdeel op Yuverta vmbo Aalsmeer. Naast kennisoverdracht wordt er veel aandacht geschonken aan omgangsvormen, houding en vaardigheden.

(Foto Yuverta)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin