Braderie: voor elk wat wils

De kop boven dit artikel klinkt inderdaad wat afgezaagd maar bevat toch een waarheid die zowel op de braderie van afgelopen zaterdag als de gehele feestweek van toepassing is. Een kniesoor die er als oude of jonge bewoner van Aalsmeer niet iets van zijn gading tussen vindt.

Hoewel ondergetekende ook Aalsmeerders kent die speciaal deze week het dorp ontvluchten om zich terug te trekken op de Veluwe….

Ondermaatse mergpijpjes
Het feestgedruis begint al met de braderie op zaterdag. Persoonlijk ben ik er geen liefhebber van, want onwillekeurig ga je met een dure poetsdoek voor je zonnebril naar huis, laat je je omkletsen door een forse Friezin met een groot sortiment exotische worstjes in haar kraam (“vlees bevat onontbeerlijkie bouwstoffen, mevroj”) en kun je ook weer niet om de befaamde traditionele mergpijpjes van wijlen bakker Spaargaren ('Tokkeneer') heen. Een zuinig kijkende Buurtse mevrouw trok me bij laatstgenoemde kraam wat schuw opzij en meldde me dat de afmeting van de pijpjes dit jaar beduidend kleiner was en de prijs gestegen. Als journaliste ga je checken: onzin, precies hetzelfde als vorig jaar dus we schaften er dan ook maar direct een aantal van die zeer smakelijke lekkernijen aan. En dan zijn er weer de befaamde Noorse truien die ons moeten doen geloven dat het een strenge winter zal worden. 

De foto's die onze nijvere AalsmeerVandaagfotografen zaterdag schoten spreken voor zichzelf. Vooral voor de kinderen viel er veel te genieten en ondanks een zo nu en dan een mild buitje viel het met het weer erg mee.

Idealistisch
Radio Aalsmeer weerde zich ook en voor veel Aalsmeerders werd het een eerste kennismaking met onze plaatselijke radio en zijn medewerkers. Van de politieke partijen presenteerde zich in de Schoolstraat D66 en OVAK en FNV droegen hun idealistische boodschap graag uit aan de voortschuifelende bezoekers.

Voor sociologen lag er veel voer op straat,voor de medewerkers van AalsmeerVandaag werd zo'n braderie een de nieuwsgierigheid prikkelend evenement dat zeker elk jaar moet blijven.

Nog een feestelijke week ligt voor ons. En als de Pramenrace dan dit weekend is uitgevaren en de anijsmoppen bij de bekende plaatselijke bakker weer te koop zijn, weet je: nu is het herfst!

Over het verdere verloop van de feestweek: volg onze nieuwssite.

Tekst Leni Paul, foto's Arjen Vos. Zie ook de gallery onder de advertentie van Kunstroute Aalsmeer

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin