Bovenlanden trots op nieuwe boot

Door: Arjen Vos. De Aalsmeerse vlag is deze week niet alleen wapperend langs plaatselijke gevels of lichtend op de watertoren te zien, de driekleur siert ook de nieuwe boot van stichting De Bovenlanden. Het vaartuig werd vlak voor de eigenlijke Feestweek in jachthaven De Oude Werf te water gelaten. Vreugdevol bijgewoond door een select aantal nauw betrokkenen.

Een toost op een behouden vaart

Deze nagelnieuwe grundel was, zo hoorden we van de stichtingbestuurders, niet de eerste boot waarover De Bovenlanden de beschikking over heeft gehad. In de beginjaren maakte de club enige tijd gebruik van een praam die onder schimmige omstandigheden van het toneel verdween. Jarenlang is er daarna gevaren met geleende vaartuigen wanneer er eens een werkbezoek aan het gebied gebracht moest worden. Maar de wens over een eigen boot te beschikken bleef altijd bestaan. Het 25-jarig jubileum werd vorig jaar aangegrepen om er helemaal voor te gaan en dus werd doelgericht het plan opgevat een grundel te laten bouwen.

Beetje wrang
De benodigde 35.000 euro werd met behulp van donaties en inzet van het comité van aanbeveling ingezameld. Bijzonder was dat er een aanzienlijk legaat bij de stichting binnen kwam dat aanvankelijk en abusievelijk aan de gelijknamige stichting in De Ronde Venen was overgemaakt door de desbetreffende executeur testamentair. Bij toeval kwam de Aalsmeerse stichting erachter dat zij recht hadden op dit bedrag. Dat was wel een beetje wrang voor de Utrechtse stichting die het bijkans al had uitgegeven. Maar dat terzijde. Blijde gezichten dus rondom de tewaterlating van de roodgroenzwarte aluminium grundel die uitgerust is met fluisterzachte elektromotor. De gasten die de komende tijd door het bovenlandengebied worden rondgevaren voor het bekijken van stukken land en in uitvoering zijnde projecten, zullen ongetwijfeld een comfortabele tocht beleven in de stabiele aanwinst.

Daniël Alderden (l) droeg zorg voor de bouw van de boot, Mark Koopmans voor het motorisch gedeelte (Foto’s Arjen Vos)

Betrokkenheid
Verantwoordelijk voor de bouw zijn de Aalsmeerders Daniël Alderden en Mark Koopmans. Zij glommen beide net zo van trots als de binnenkant van de grundel in de nazomerzon. En het bestuur van De Bovenlanden deed daar niet voor onder. Mooi was dat er van nog veel meer plaatselijke betrokkenheid sprake was. De firma Verhoef aan de Aalsmeerderdijk, ooit vermaard botenbouwer, droeg zorg voor de lak, een bevriende Uiterwegbewoner sponsorde een koelkast voor de welkome versnaperingen onderweg.

Met onder meer champagne, luxe hapjes en partypoppers werd de tewaterlating van de nieuwe boot aan de Uiterweg ondanks coronarestricties toch nog uitbundig gevierd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel