Bouw smartwoningen gestart

Door: redactie. Dinsdag 29 juni vond de officiële bouwstart plaats van de Smartwoningen langs de Zwarteweg. In bijzijn van wethouder Robert van Rijn hebben de aanstaande bewoners deze feestelijke gebeurtnis bijgewoond. De bouw is een project van ontwikkelaar Timpaan en aannemer Vastbouw.

Het gaat om totaal 24 Smartwoningen, die ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters, singles en senioren. De verkoop ging in januari van start en kon rekenen op grote belangstelling. Voor de woningen hebben bijna 700 belangstellenden zich ingeschreven. Inwoners van Aalsmeer kregen voorrang bij de toewijzing.

“In Aalsmeer wonen relatief veel jonge mensen die graag in Aalsmeer willen blijven wonen,” aldus wethouder Van Rijn. “Daarom hebben wij als college het uitgangspunt dat we betaalbare woningen willen bouwen voor iedereen. Een mooi uitgangspunt maar in de praktijk is dit best een uitdaging in Aalsmeer met alle restricties van Schiphol. Maar hier op het voormalige VVA-terrein is het gelukt en daar ben ik erg blij mee.”

Smartwoning
De rug-aan-rugwoningen worden circa 68 vierkante meter groot en hebben een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. Daarnaast beschikt de woning over een tuintje. De woningen zijn een eigen concept van Timpaan, dat eerder is gerealiseerd in Ursem en De Kwakel. De bouwtijd van de Smartwoningen is maximaal zes maanden. Vastbouw is de vaste bouwpartner van de Smartwoning.

Foto: wethouder Van Rijn en de aanstaande bewoners schrijven hun naam en gelukwensen op de heipaal. (Foto Gemeente) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin