Bouw ‘De Posterijen’ gestart

Door: redactie. Gistermiddag heeft wethouder Wilma Alink de eerste paal geslagen voor het project ‘De Posterijen’, aan de Stationsweg. Op de plek van het voormalig postkantoor is gestart met de bouw van 28 appartementen. Door de huidige coronamaatregelen was het niet mogelijk om de start van de bouw met alle kopers en betrokken partijen te vieren. Ontwikkelaar Arenal Vastgoed en Aannemingsbedrijf Veenman & Vink zijn verantwoordelijk voor de bouw.

In ‘De Posterijen’ worden 28 koopappartementen gerealiseerd. Op de begane grond komen 45 parkeerplaatsen. De ingang van de garage is aan het Driekolommenplein, waar ook de ingang was naar het parkeerterrein van het oude postkantoor. Rondom de parkeerplaatsen worden zeven sociale koopappartementen voor starters gebouwd. Op de eerste verdieping komen negen koopappartementen in het middensegment. De overige appartementen worden in de vrije sector-koop gerealiseerd.

Tijdens de informatiebijeenkomst over de Centrumvisie Aalsmeer die in juli 2019 is gehouden heeft Arenal Vastgoed de plannen voor de nieuwbouw gepresenteerd. De inwoners van Aalsmeer hebben positief op de plannen voor de nieuwbouw gereageerd. Naar aanleiding van deze presentatie was er zoveel interesse voor de appartementen dat ze allemaal voor de start van het project zijn verkocht.

Planning
De kopers worden uitgenodigd voor een feestelijk moment wanneer het hoogste punt van de bouw is bereikt en de dan geldende coronamaatregelen een bijeenkomst toelaten. Als alles volgens planning verloopt, worden de appartementen in de zomer van 2022 opgeleverd. Als de bouw gereed is, wordt de groenstrook opnieuw ingericht. Er worden in totaal tien bomen terug geplant. Ook het dak van de stallinggarage krijgt een groen karakter.

Foto Jaap Maars / artist impression van het complex

 

Lees vorig bericht

Schoolvoetbal in startblokken

Lees volgend bericht

Groupcard: Al meer dan tien jaar de verbindende factor


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *