Botendag kon niet mooier

(Foto: pr)

Door: redactie. Beter weer had Stichting Dag van je Leven afgelopen zaterdag niet kunnen treffen voor de door hen georganiseerde botendag. Met de zon hoog aan de hemel was het de perfecte dag om het water op te gaan. De ruim 200 mensen met een beperking hebben er samen met hun begeleiders bijzonder van genoten.

Al vroeg in de ochtend meldden zich in totaal 60 enthousiaste booteigenaren zich bij Kempers Watersport in Leimuiden. De meesten hadden hun vaartuig uitbundig versierd. Na ontvangst met koffie, thee en koek konden ze hun gasten verwelkomen. Sommigen kwamen met eigen vervoer, maar er waren ook passagiers die het geluk hadden te worden opgehaald met een oude bus van Stichting Veteraan Autobussen. Daarna staken ze van wal. Ter bescherming tegen de felle zonnestralen, kreeg iedereen een geel Dag van je Leven-petje cadeau. En voor de veiligheid een zwemvest om. Onderweg werd er flink gezwaaid en getoeterd en sommigen durfden het aan om achter het roer te kruipen.

Polonaises
Terug in de haven bleef het nog even feest, want zanger René Eshuijs zorgde voor de nodige polonaises en vrolijkheid. Ook werd afscheid genomen van Roel de Bruijn die jaren bestuurder was bij Stichting Ons Tweede Thuis en met pensioen gaat. Na een dankwoordje voor onder andere de vrijwilligers van Ons Tweede Thuis, de dames van de EHBO, alle booteigenaren en de mensen van Kempers Watersport, zat de dag erop. De botendag wordt ieder jaar georganiseerd op de zaterdag voor Vaderdag, dus de datum van 17 juni 2023 kan alvast in de agenda worden gezet.

Foto’s Richard Zethof

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin