Bosgolfers slaan 43.000 euro bij elkaar

Vreugde bij Erik de Zwart (l) en zijn 'flight' na een rake slag

Door: Arjen Vos. Vorige week dinsdag vond onder uitzonderlijk fraaie weersomstandigheden de twaalfde editie van het Amsterdamse Bos Golf toernooi plaats. Aan het evenement, dat wordt georganiseerd door Rotaryclub Aalsmeer Uithoorn, wordt altijd een goed doel gekoppeld. Dit jaar was dat voor onderzoek naar een behandelmethode voor de ziekte van Batten. De opbrengst van zowel inschrijfgeld als veiling bedroeg 43.000 euro.

Burgemeester Oude Kotte verzorgt de officiële opening van het evenement

Voordat de eerste bal met een flinke klap door het luchtruim boven het Amsterdamse Bos werd geslagen, was er op het speciaal aangelegde horecaplein bij Cricketvereniging VRA tijd ingeruimd voor de officiële opening. Op het podium vertelde Ronald Jansen een aangrijpend verhaal over de ziekte van Batten die zijn zoon Roel trof. De ziekte van Batten is een uiterst zeldzame maar zeer ernstige stofwisselingsziekte die kinderen treft. Bij de geboorte lijken kinderen met deze aandoening gezond, maar gaan ze al op jonge leeftijd steeds slechter zien. Zij worden blind, ontwikkelen epilepsie en gaan geestelijk en lichamelijk steeds verder achteruit. De levensverwachting is niet hoger dan 25 jaar. Omdat er nog geen behandeling beschikbaar is om de ziekte te remmen of te genezen is er onderzoek nodig. Het dinsdag opgehaalde bedrag is voor stichting Beat Batten waarvan Ronald Jansen voorzitter is en presentator Erik de Zwart ambassadeur, een enorme opsteker.

Congres laten lopen
Hoofdsponsors van het Bosgolf waren voor het tweede achtereenvolgende jaar ‘elektroloog’ Frans Sparnaaij en Frank de Vries met hun firma’s Hoekwater BV en Schoonmaakbedrijf LJ de Vries. Net als vorig jaar hadden zij burgemeester Gido Oude Kotte gestrikt om deel te nemen aan het toernooi. Dat kostte beide heren ruim 2700 euro, het bedrag dat zij neertelden op de Kudelstaartse veiling in mei en dat de burgemeester zelf verdubbelde. Oude Kotte moest voor zijn aanwezigheid een congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeentes laten lopen.

Afslag bij de eerste hole

Uitstekend verzorgd
De golfbaan in het bos lag er volgens de deelnemers prachtig bij. Ondanks het natte voorjaar waren de greenkeepers erin geslaagd een zeventien holes golfbaan te prepareren. Om de achttien vol te maken ging helaas niet lukken maar niemand die daar een punt van maakte. Bij diverse holes pakten horeca-ondernemers uit met allerhande consumpties van hoog niveau zodat het tussendoor goed pauzeren was. Ook het slotdiner was uitstekend verzorgd met de veiling als gezellig en vooral lucratief sluitstuk van het dagje bosgolf. Dat er diezelfde avond door het Nederlands elftal tegen Oostenrijk gevoetbald werd op het EK was voor sommigen misschien een reden om niet deel te nemen aan het evenement. Maar gezien de afloop daarvan hadden zij in het bos ongetwijfeld een veel geslaagdere avond gehad.

(Foto’s: Arjen Vos, zie ook de galerij onder de advertentie van De Elektroloog)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin